4 700 g grytbitar av vilt (vildsvin, älg, hjort eller rådjur) 1/2 dl konc viltfond olja salt och peppar Marinad 1 gul lök 2 palsternackor 2 morötter 2 vitlöksklyftor 3 dl rödvin 1/2 dl rödvinsvinäger 2 msk krossade enbär 1 tsk torkad timjan Sås 300 g skogssvamp 50 g ädelost 3 dl vispgrädde 1 msk soja 1 msk svartvinbärsgelé majsstärkelse (Maizena) Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
Bryn köttet och löken i smör i en stekpanna, i två–tre omgångar, lägg över det brynta i en gryta. Täck med plastfilm och låt marinera i kylskåp över natten
Vänd runt köttbitarna och akta så inte mjölet bränner fast. Koka ur stekpannan med någon dl vatten efter varje omgång och häll över vattnet i grytanmed köttet
6 1 1/3 kg grytbitar av vilt t ex älg, rådjur matfett salt och svartpeppar 2 tsk paprikapulver 1 lagerblad 5 enbär ca 3 msk vetemjöl 3 dl rött vin 1/4 dl konc viltfond (på flaska) 3 1/2 dl vatten 4 gula lökar 1 stor paprika 400 g kantareller eller annan svamp 2 dl vispgrädde 3 msk tomatpuré lite soja Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kinesisk soja 20 % rabatt ICA Asia 150 ml Mer info Ladda kupong Kupongen är laddad Asiatiska såser 10 % rabatt Santa Maria 200 - 500 ml Mer info Ladda kupong
Pudra mjöl över kött, lök och morötter samt rör om. Servera grytanmed önskade tillbehör. Fräs köttet i omgångar i smöret i stek- eller järngryta eller bryn det i omgångar i en stekpanna och lägg över i grytan
Med frysen full av grytbitar från Diléns så passade det bra att göra en mustiggryta. Servera med t. Lägg tillbaka allt kött i grytan, tillsätt paprikapulver, grönsaker och örter och fräs på
Vispa ut mjölet i lite av grädden grädden (tar du all grädde blir det gärna klumpigt). ”Vin chaud” betyder varmt vin på franska och är deras variant på glögg, därför innehåller grytan kanel, nejlika och apelsin
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.