1 ris,
bulgur eller matveteMustig gryta med fläskytterfilé, chorizo och grönsaker Gör så här: Putsa fläskytterfilén och skär den i skivor. Skiva korven. Skala och finhacka lök och vitlök. Ansa och strimla purjolöken. Halvera och skiva zucchinin. Ansa och skär champinjonerna i fjärdedelar. Kärna ur och skär paprikan i bitar. Stek kött, korv och grönsaker i olja i omgångar i en stekpanna. Lägg över i en gryta. Tillsätt tomatpuré och kryddor och häll över vatten och fond. Koka upp och låt sedan sjuda under lock ca 30 min. Rör om då och då. Blanda ner oliver, syltlök och crème fraiche i grytan och krydda med salt och peppar. Garnera grytan med hackad persilja och servera med ris, bulgur eller matvete.
Perfektmed grytor de blir bara godare och godare när man värmer dem, så perfekt middagsmat. Min sons sambos hundar skötte sig perfekt, fast det började lite tveksamt… hihi
Garnera som du vill, gärna med färska örter. Fikon och dadel-marmelad till ostbrickan får ni också recept på så småningom, liksom tårtan till kaffet på maten
Servera med kokt, ugnsstekt eller pressad potatis ochgrönsaker. av grytanmed cayennepeppar och salt. Få ingredienser men mycket smak är det i denna gryta
Låt puttra ett tag och krydda som du vill ha det med svartpeppar, salt och oregano. Tillsätt så mycket syltlök, cornichoner, champinjoner och svarta oliver som du tycker verkar lagom
Du som är klar och nöjd med recept och så stannar här för här har jag gått lite bananas med bilder för jag tyckte att det såg så himla läckert ut och kunde inte sålla så hårt bland bilderna jag tog
Jag gjorde i ordning en ”snabb-gryta” med kyckling ochchorizo. Det går bra det med. Fräs kycklingen tills det börjar bli genomstekt, tillsätt då korven ochgrönsakerna (förutom potatisen och krossade tomaterna)
Med frysen full av grytbitar från Diléns så passade det bra att göra en mustiggryta. Servera med t. Lägg tillbaka allt kött i grytan, tillsätt paprikapulver, grönsakeroch örter och fräs på
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.