Mustig gryta med fläskytterfilé, chorizo och grönsaker – passar perfekt som matlåda
alltommat.se
alltommat.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • fläskytterfilé
  • 1 chorizokorv
  • 1 lök, gul
  • 1 vitlöksklyftor
  • 1 purjolök
  • 1 zucchini
  • 1 champinjoner
  • 1 paprikor, röda
  • 1 olivolja
  • 1 tomatpuré
  • 1 chilipulver
  • 1 paprikapulver
  • 1 timjan
  • 1 oregano
  • 1 cayennepeppar
  • 1 vatten
  • 1 kalvfond, konc
  • 1 oliver, gröna (240 g)
  • 1 syltlök
  • 1 crème fraiche
  • 1 salt
  • 1 svartpeppar, nymald
  • 1 persilja, hackad
  • 1 ris, bulgur eller matveteMustig gryta med fläskytterfilé, chorizo och grönsaker   Gör så här: Putsa fläskytterfilén och skär den i skivor. Skiva korven. Skala och finhacka lök och vitlök. Ansa och strimla purjolöken. Halvera och skiva zucchinin. Ansa och skär champinjonerna i fjärdedelar. Kärna ur och skär paprikan i bitar. Stek kött, korv och grönsaker i olja i omgångar i en stekpanna. Lägg över i en gryta. Tillsätt tomatpuré och kryddor och häll över vatten och fond. Koka upp och låt sedan sjuda under lock ca 30 min. Rör om då och då. Blanda ner oliver, syltlök och crème fraiche i grytan och krydda med salt och peppar. Garnera grytan med hackad persilja och servera med ris, ­bulgur eller matvete.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.