Börja med att skölja av musslorna i kallt vatten och skrubba dem lätt. Moules marinés kallas dessa vitvinsångade blåmusslor när de serveras i Frankrike
Jag fick dela den med Love och Alfred som också gillar musslor. Borsta och skölj musslorna. Släng bort de öppna musslor som inte sluter sig när man knackar på dem
Tillsätt mixen tillsammans med en skvätt olivolja, rapsolja, lite pressad lime, salt och peppar till avocadon och blanda och mosa ihop det med en gaffel
En enkel salsa som denna piffar upp det mesta, eller kan till ochmed göra hela rätten. Jag serverade den här med grillade gambones, spanska jätteräkor, men salsan passar lika bra till kyckling, fläskkött, fisk eller annat kött
Chili. Det här är en spanskinspirerad variant av musslormed rökt paprika och vitlök. Jag gjorde det här på blåmusslor men det skulle nog bli lika minst lika bra med till exempel hjärtmusslor
Ringla över gräddfil, toppa medkoriander, chili, flingsalt och grovmalen svartpeppar. Att nu komma tillbaks, hänga med brorsans fyra år yngre polare, varav ingen har barn, alla har bil och de flesta olika typer av knegarjobb var onekligen en flashback
Det var längesedan jag åt rökta mussloroch de kommer numera defenitivt att komma upp på rankinglistan över att tillagas lite oftare, dessutom perfekta att ta med sig i båten om man nu inte har kyla
Det var två av de tips jag fick på Facebook, så nästa gång det vankas vinkokta musslor ska jag gå på era andra tips och köpa hem vinet Bereich Nierstein samt smaksätta med lite chiliochkoriander
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.