Den här morotslimpan är en jättegod och lättbakat limpa som jag gärna bakar fler gånger. Degen bakas ut direkt och läggs i smorda formar för att sedan stå i kylen och jäsa över natten
Skär några snitt i ytan med en vass kniv och strö över havregryn. Pensla bröden ovanpå med vatten. Slå hett vatten över havregrynen och låt stå tills de kallnar eller över natten
Smula ner jästen i havregrynsblandningen. Blanda samman 3 dl mjölk och havregrynen, låt detta svälla i minst 1 timme. Blanda 3 dl mjölk med oljan och värm detta till 37 grader. 3 dl havregryn
lite matfett till att smöra formarna med. lite matfett till att smöra formarna med. Täck bunken med ett lock eller plastfolie och låt den stå i rumstemperatur i ca 40 minuter. Smöra 2 limpformar à ca 1 ½ liter med lite matfett. Täck dem med en bakduk och låt dem jäsa i ca 40 minuter
Blanda jästen med mjölken. Forma till två limpor och skär snitt med vass kniv och strö över lite mjöl. 2,5 medelstora morötter finrivna. 2 dl havregryn. 2,5 medelstora morötter finrivna. 2 dl havregryn
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.