Klä en plåt med bakplåtspapper. Skåra ovansidan av bröden med en vass kniv. Täck bunken med plastfolie eller lock och låt den stå i rumstemperatur i ca 60 minuter
Vi tog en tur i husbilen ner till Vadstena och käkade en smarrig picknicklunch som bestod av dessa läckra frallor, fyllda med morotslax samt en enkel potatissallad smaksatt med dippmix (se recept här och här)
Ett supergott och relativt lättbakat bröd med en härlig konsistens. Tillsätt salt, kli och havregryn. Jag tycker också väldigt mycket om sådant här bröd och äter det helst nybakat med lite smör, ost och paprika
Ät den lite ljumna med smör på. Dela upp den i fyra delar och platta ut dem med en mjölad hand så de blir ca 0,75 cm tjocka. Värm en gjutjärnsstekpanna på medelvärme och stek i torr panna de platta bröden ca 2-3 minuter på varje sida
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.