16 st 5 dl fiberberikade havregryn 2 dl grovt rågmjöl 1 dl rågkross 1 dl hela linfrön 2 tsk salt 7 dl vatten eller mjölk 2 msk olja 50 g färsk jäst 8 dl vetemjöl Lägg till i inköpslistan
Det är ju så gott med nybakat bröd, men många tycker det tar för lång tid. Med mjölk i degen blir de fluffiga och mjuka men vatten eller annan degvätska som juice eller rester av en soppa funkar lika bra och ger ett bra resultat och kanske annorlunda och spännande smak
lite matfett till att smöra formarna med. lite matfett till att smöra formarna med. Täck bunken med ett lock eller plastfolie och låt den stå i rumstemperatur i ca 40 minuter. Smöra 2 limpformar à ca 1 ½ liter med lite matfett. Täck dem med en bakduk och låt dem jäsa i ca 40 minuter
Pensla bröden med ägg och strö över vallmofrön. Gör läckra toast med hembakat bröd. Hembakat rostbröd2 stGör läckra toast med hembakat bröd. Forma degbitarna till två släta limpor och lägg dem i två limpformar med bakplåtspapper, ca 1 ½ liter
Arbeta ihop degen med lite mjöl i taget. Pensla med lite olja mellan limporna. Nu ska jag bege mig till "bygget" med nybakta chokladmuffins med havregömma, recept kommer
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.