1900 g
potatis 3 gula lökar 1 burk tonfisk i olja, 200 g 2½ dl mjölk eller grädde 1 msk margarin Salt PepparSkala potatisen och skiva den tunnt. Skala och skiva löken. Varva hälften av potatis och lök i en smord ugnsäker form. Salta och peppra mellan varven. Fördela den sönderplockade tonfisken med sin olja över potatis-lökblandningen och fyll sedan formen med resten av potatis och lök. Krydda och häll på mjölken/grädden. Klicka över margarin, och grädda lådan i ca 45 minuter. Servera med sallad.
Detta recept fann jag HÄR , men sedan har jag LCHF-anpassat det. Bland annat har jag bytt ut pulver-hollandaisesås i påse, mot hollandaisesås som är färdig och finns att köpa på burk
Tonfisklåda med squash och paprika. En vardagsfavorit som är återkommande här hemma är tonfisksås och till det äter vi oftast broccoli eller stekt squash
Det här måste vara världens godaste bullar. Men morfar gör de allra bäst, hur jag än försöker så smakar de aldrig riktigt så som de gör när morfar ha bakat
Gårdagens projekt var att laga en av morfars paradrätter - stuvad lake. Jag har publicerat ett recept från morfars anteckningar tidigare här på bloggen, men när mamma och hennes bror pratade ihop sig kom de på att det tillagningssätt som morfar brukade använda var lite annorlunda
Sätt ugnen på 150 grader. Blanda torrvarorna väl. Blanda sist i sirap och a-fil och blanda ordentligt. Smörj och bröa två brödformar och fördela degen i formarna
Ingredienser Morfars stekta ål 600 g ål 3 msk Vetemjöl Salt vitpeppar 50 g smör till stekning 2 msk rapsolja till stekning Stuvad potatis 500 g potatis 30 g Smör 3
Lägg de frysta bären i en valfri form med flat botten (spara ev några till garnering). Blötlägg 2 av gelatinbladen i kallt vatten Blanda hallonsaften med vattnet i en kastrull och lägg i gelatinbladen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.