150 gram
margarin2,5 msk vetemjöl3,5 dl mjölk175 gram riven ost1 burk tonfisk350 gram makaroner2 dl gröna ärtor (frysta)0,5 dl ströbröd3 krm salt1 krm svartpepparSätt ugnen på 200 grader. Koka makaronerna al dente enligt instruktionerna på paketet. Tillsätt de frysta ärtorna när det återstår någon minut. Gör såsen. Smält margarinet i en kastrull och vispa ner mjölet. Tillsätt mjölken udner omrörning. Koka upp såsen och låt den koka några minuter. Ta bort kastrullen från värmen och tillsätt det mesta av den rivna osten. (Spara lite till garneringen.) Krydda med salt och peppar och blanda till sist ner tonfisken. Häll makaronerna och ärtorna i en ugnsfast form. Häll sedan tonfisksåsen jämnt över makaronerna. Tillsätt resterna av den rivna osten och strö till sist över ströbrödet. Grädda i 200 grader i ca 25 minuter i nedre delen av ugnen. Låt gärna stå 10 minuter innan servering. Servera med en fräsch sallad.
Detta recept fann jag HÄR , men sedan har jag LCHF-anpassat det. Bland annat har jag bytt ut pulver-hollandaisesås i påse, mot hollandaisesås som är färdig och finns att köpa på burk
Tonfisklåda med squash och paprika. En vardagsfavorit som är återkommande här hemma är tonfisksås och till det äter vi oftast broccoli eller stekt squash
Tina spenaten och fördela den i en smord form. Häll över spaden från tonfisken. Blanda sedan tonfisk, majonnäs, grädde, mjölk, curry och övriga kryddor
Koka ris och vatten. Häll riset i en smord gratängform och smula i tonfisken. Blanda i grönsakssoppa, eller annan redd soppa som verkar trevlig, med 3 dl grädde (ej med vatten eller mjölk soom står på burken, det blir för blaskigt) och häll över riset och tonfisken
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.