Resultatet blev denna och den blev riktigt god. ½ dl kokossocker. Perfekt att göra om det kommer gäster med kort varsel eller som i mitt fall det finns bananer som måste ätas upp
Mjuk julkaka med apelsin, kanel och nejlika. Jag gillar att baka mjuka kakor i brödform. Om du tycker att det behöver sötas mer - det beror på hur mycket sötma du får av bananen och apelsinen, så tillsätt lite kokossockereller honung och blanda ner i smeten
Om du konsistensen behöver bli mjukar/lösare, så tillsätt lite mer vatten. Blanda kokosflingor med dadlar och kokosolja med stavmixer eller matberedare
Då jag smaksatt dom med bittermandel-essens så är de lite mer ett bakverk för vuxna. De är dessutom gjorda utan varken sockereller mjöl så de passar dig som försöker äta lite nyttigare
Riktigt energirika och välsmakande små "kraftpaket" som faktiskt kan göras helt utan sötning tack vare att både kokossmöret och hasselnötssmöret ger en sötma som sedan lyfts fram av de salta jordnötterna och flingsaltet på toppen
Jordnöts- och havrekakorHanden på hjärtat - jag är ingen konditor. När jag bakar vill jag att det ska gå snabbt OCH smaka gott - det behöver inte vara så vacker
Men definitivt ett mycket bra val när du själv vill njuta av något sött, segt och tuggigt, eller kanske bjuda på något gott till kaffet om du får oväntat besök (väntat går givetvis också bra)
Aprikoser är lite saftigare i konsistensen och dessutom innehåller de inte lika mycket fruktsocker vilket i sin tur gör att de inte påverkar blodsockret (och fettinlagringen) lika mycket
De innehåller inte något vete, inget sockeroch ingen mjölk. Det här är kakan för dig som gillar det lite sega och tuggiga med en härlig kolasmak av mullbär
Gott att ha i fil och yoghurt, i bakverk, i kaffet eller teet för att nämna några exempel. Det här är en fantastiskt god muffins som bakas helt utan vetemjöl ellersocker
Mandel- och kokoskakor. Här ser du mina socker- och vetemjölsfria kakor bakade på mandelmjöl. Suveränt goda och med lite lagom seghet och tuggmotstånd tack var kokos och gojibär
Gott att ha i fil och yoghurt, i bakverk, i kaffet eller teet för att nämna några exempel. Det här är en fantastiskt god muffins som bakas helt utan vetemjöl ellersocker
För att laga Mjuk kaka utan ägg, gluten ochsocker1. Gör ett snabbt uppkok av fiberHusk och vatten under vispning så att konsistensen blir lik rå äggvita2. Vispa med elvisp fiberHusk-uppkoket tillsammans med det smälta smöret/margarinet och mjölken/vattnet och druvjuicekoncentratet i 3-4 minuter3. Smörj en 1,5 liter form, strö med cocos (eller polenta)6. Grädda i 175 grader i 45 minuter Husk-uppkoket tillsammans med det smälta smöret/margarinet och mjölken/vattnet och druvjuicekoncentratet i 3-4 minuter
Arbeta degen väl, antingen i en hushållsmaskin eller själv. MMMMM gjorde de godaste lussebullarna någonsin, och det bästa av allt är att de är av det nyttigare slaget
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.