Att baka mjölochsockerfritt är inte helt lätt, dels för att jag oftast får experimentera en hel del i köket på grund av att jag inte bara kan planka ett "vanligt" recept rakt av utan det krävs en del justeringar innan det blir som jag har tänkt mig plus att det är en djungel där ute av diverse produkter, bra och mindre bra och därför måste jag alltid läsa på om det är något för mig att använda
Ett nyttigare val - recept på kärleksmums utan vitt mjölochsocker. Vispa ihop ägg ochkokossocker. Ibland utformar sig dagen inte riktigt som man tänkt sig och i eftermiddags blev bekymmersrynkan mellan ögonbrynen extra djup
Jag har fått önskemål om att göra bakverk utanvetemjöloch eftersom jag själv egentligen bör äta glutenfritt så tyckte jag det kunde var kul att försöka hitta något gott recept utan gluten
För att baka utansockerochvetemjöl är inte alltid det lättaste, speciellt när det inte finns några exakta recept att följa och den enda jag får gå på är känsla och mina smaklökar
När jag sitter i bilen och kör bil här hemma på grusvägarna ser jag det ena perfekta stället efter det andra men sen när det väl är dags för att fotografera lite godsaker så hittar jag inget bra ställe alls
Smulpaj med blåbär och hallon – utanvetemjöloch vanligt socker. Blåbär och hallon i kombination är något av det godaste jag vet i fikaväg och speciellt om man har myycket vaniljvisp/sås till
jag är så van vid att allt är styrt av lagar & regler, debet & kredit och nu ska man över till en avdelning som de själva säger är "flummig" och där inget är fel utan allt kan vara rätt
Gör samma sak med rabarber och bär om du väljer att ha i det med. 1Skala och dela äpplena fint och lägg dem i en pajform. 1Rör ihop havregryn, hackade hasselnötter, kokosolja och honung till en smulig massa och fördela över äpplena
Receptet är hämtat ur min senaste bok ”Bakglädje och LCHF – Njutning utansockerochmjöl. Blanda ris, vispgrädde, mjölk, kanelstång och vaniljpulver/vaniljstång i en kastrull
Rör sedan ner hackade valnötter, de två nötmjölen, stevia strö, vaniljpulver, kanel och bakpulver. Låt skjuda medan du vispar (med en vanlig visp) lite då och då tills vattnet försvunnit
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.