Eller. Sockersötbanankaka. Min mamma bakade ofta en supergod och saftig banankaka när jag var liten. Idag experimenterade jag och testade att baka en liknande variant fast utan vetemjöl och socker
I varje fall inte om man väljer den traditionella sorten bakade med vetemjöl, smör och socker. Om du är känslig mot snabba kolhydrater eller är sockerberoende är det här inte ett bra alternativ till dig
Om du konsistensen behöver bli mjukar/lösare, så tillsätt lite mer vatten. Blanda kokosflingor med dadlar och kokosolja med stavmixer eller matberedare
1 dl osötat jordnötssmör (med eller utan bitar). 1 dl osötat jordnötssmör (med eller utan bitar). Jordnöts- och havrekakorHanden på hjärtat - jag är ingen konditor
Förvara dem i kylen eller frysen tills du ska servera dem. MEN eftersom att jag är känslig för socker och gärna väljer ett hälsosamt alternativ som även är gott för min kropp
Om du upplever att degen blir tunn tan du ha i lite extra nyponmjöl och eller majsmjöl. Ulrikas aprikosmarmelad HEMMAGJORD APRIKOSMARMELAD - UTAN SOCKER
Saffranspannkaka med russin (utan vetemjöl, sockerellermjölk)Bananpannkakor är en stor favorit hos mig - snabba att tillaga, bra näringsmässigt och fantastiskt goda att äta
Saffransmuffins - utan socker, vetemjöl eller mjölk. Det är klart att vi måste ha ett gott och hälsosamt alternativ till lussebullar och annat "juligt" som innehåller saffran och russin
ca ½ dl havremjölk (eller annan mjölk). Känn efter om du behöver mer eller mindre för lagom konsistens Har du ingen matberedare går det bra även med mixerstav, men då får du jobba lite längre
Till måndagens styrelsemöte med Astma- och Allergiföreningen hade jag med mig en nybakad banankaka, som var glutenfri, mjölkfri, äggfri och fri från en massa annat också
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.