Glutenfripasta förstås - den här gången bönpasta av sojabönor - och till det en lättgjord, smakrik och grönsaksförstärkt röra på champinjoner, grönkål, brysselkål, oliver och bacon
-Åh, gott sa min man om dessa hittepåbaugetter fritt från mjölk, ägg och gluten. Dessa serverade jag med vispat mjölkfrittt persilje och vitlökssmör som jag kryddat med havssalt och lite vitpeppar
Pastan är glutenfria "snören" av majs från en italiensk tillverkare (italienarna är bra på det här med glutenfritt), och röran är en riktig goding - en smakrik blandning av champinjoner, purjo, vitlök, räkor, parmesan och en god kryddblandning
Hacka nötterna grovt och torrosta dem med pumpakärnor och solrosfrön. Blanda ner rapsoljan, jordnötssmör och honung och häll blandningen över bären i en ugnssäker form
Jag gjorde några små justeringar och nästa år ska jag ha i mer kryddor, dom var lite tama i smaken faktiskt, så om du föredrar kryddiga så bör du plussa på lite på dom måtten
Vi har redan börjat ge honom mer än hälften av den rismjölk han fick förut och nästa steg är att försöka få Mattheo att ge upp sina risrån och riskakor och äta mjukt bröd istället
Kanel sägs vara bra för att hålla blodsockret i schack, fibrer ska väl vara bra för magen och sänker blodfetterna (om det är rätt sorts fibrer, vill säga), ochsesampasta - tja, det är väl lite nyttigare än margarin i alla fall
En enkel pasta rätt som får sin krämighet från ägg, stärkelserikt vatten och olivolja. ( tips - lägg i de frysta ärtorna mot slutet )Stek baconet och klipp sönder i bitar
PastaCarbonara med zucchini och skinka . Lägg ned pastan så att den är färdigkokt, al dente, samtidigt som de övriga ingredienserna är tillagade och klara
Koka upp vatten och gör pastan enligt anvisningar. Man vill ha en varierad meny, men på något sätt så hamnar man ändå i korv och köttbullsträsket på vardagarna
Men carbonara är ju en enkel och snabbgjord pasta att göra i ordning om. Idag blir blir det en inne sittar dag då det är så kallt och rösigt ute att man
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.