Köttfärslimpa med baconIngredienser till 4 personer. 500 gr köttfärs 0,5 dl pofiber1,5 dl vatten1 ägg2 msk riven gul löksalt & peppar1 paket baconLåt pofiber får svälla i vatten ca 10 minuter
Bearnaissås är ett rätt klassiskt tillbehör till stekt och grillat kött här i Sverige. I orginalversionen eller vad man ska kalla det för när man lagar från grunden så ingår såväl ägg som smör, dvs mjölkprotein
Jag blandar. 1 hackad gul lök. 1 matsked vitvinsvinäger. 2 tsk dragon. 2 dl vatten. i en kastrull. Kokar upp och låter koka några minuter, tills hälften av vätskan är kvar, dvs cirka 1 dl
purjolök 40 g (cirka 10 cm), riktigt finstrimlad i små bitarrökt skinka 120 g, fint strimlat i små bitar15 g mjölkfritt margarin1,5 msk finmix4 dl havredryck1 dl havre grädde1 msk grönsaksfondsmaka av med salt och pepparSmält margarinet i en kastrull och fräs sedan purjon och skinkan däri under några minuter, tills purjon mjuknar lite
Rör samman alla ingredienser, utom vaniljsockret, i en tjockbottnad kastrull. Värm upp under omrörning och dra direkt bort från plattan när första bubblan syns
I dag vispade jag ihop en chokladmousse. Det enkla är oftast det godaste så gillar du choklad så har du en dessert att bjuda till nyår eller till ett annat festligt tillfälle
Blanda jäsblandningen med mjölet. Tillsätt de övriga ingredienserna. Fördelen med jäsblandningen är att degvätskan inte behöver värmas upp och att degen bara behöver jäsa i 15 minuter
Smält smöret och blanda i havremjölk och vaniljsåsen. Värm upp degvätskan till ca 45 grader. Blanda torrjäst, salt, socker, vetemjöl samt en något krossad saffran i en stor skål
. Igår önskade tjejerna tacogratäng och det var länge sen vi gjorde det. Säkert har ni redan ätit det och har ni inte så testa det för det är väldigt gott
Gårdagens söndagsmiddag fick bli denna, då helt oprövade, måltid. Ingredienser för 4 pers4 bitar lax, 125 gr/styck2 dl HavregräddeDillGräslökSalt och peppar12-14 potatisar i lämplig storlek, mjölig sort
Måndag. Grillad flintastek, pommes, bearnaisesåsTisdag. Svarta lådan, risOnsdag. Falukorvswok, pastaStrimlad falukorv & en påse frysta wokgrönsaker och lite salt, peppar, ingefära, vitlökspulver och en liten skvätt sweet chilisås
Normalt sett gillar jag inte "kladd", såsom potatisgratäng. Det gör däremot min stora älskling. Så - när jag äter rostade rotfrukter för femtio-elfte gången samma månad, får han ibland gratänger av olika slag
Hej vänner ♥. Det finns många småsaker som kan göra mig sådär löjligt glad. Som t. ex. när jag tidigare i veckan hittade en ekologisk KRAV-märkt pasta gjord på fullkornsrismjöl