Trädgården i Simrishamn svämmade över av äpplen så det blev en del äppelpaj under veckan där. Ta ut pajen ur ugnen och bred marängen över och ställ in i ugnen igen
Fortsätt därefter att vispa med något lägre hastighet tills marängen svalnat. 1Vispa äggvitorna tillsammans med saltet till ett skum. 1Häll ner den kokande sockerlagen i en tunn stråle i skummet under kraftig vispning tills du får en styv och glansig maräng
För ovanpå den färdiggräddade äppelpajen la vi ett marängtäcke som vi brände av med en brännare, har du ingen brännare går det bra att göra det på högsta temperaturen i ugnen med endast övervärmen på
Forma degen till bollar och lägg i minimuffinsformar. Tillsätt sockret och vispa till en fast maräng. Ta ut hallongrottorna och spritsa en klick maräng på varje kaka
Ta en bunke av rostfrittstål och vispa äggvitan med citronsaften till ett hårt skum. Där var italienskamaränger en del av rätten och jag lovade att det receptet skulle komma upp här på bloggen en annan dag
När jag gör tårtor så brukar jag oftast spackla mina tårtor med fransk maräng smörkräm (recept här). Nu är det dax för Ramadan men jag har inte slutat med bakningen för det
Bränn av marängenmed en brännare. Vispa under tiden äggvitor på medelhög hastighet. Italienskmaräng är gott att ha till mycket - till pajer, glassbomber, desserter och andra bakverk
Jag hade en massa äggvita över från min vaniljkräm så då passade jag på att göra små maränger, enkelt att göra och perfekt att ha hemma i tex desserten
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.