1 paket
(2 rundor) Pillsbury färdiglagat pajskal eller annat
2 stora
Granny Smith äpplen, skalade och tärnade
2 msk
smör
1 msk
socker
1 msk
farinsocker
1/2 dl
+ 2 msk vispgrädde
1/2 dl
helmjölk
1/8 tsk
vaniljextrakt
½ tsk
majsstärkelse
½ tsk
kanel
1/8 tsk
ingefära
1/8 tsk
muskot
1/8 tsk
kryddpeppar
Beskrivning
Dessa små mumsiga pajer är enkla, läckra och helt perfekta med en skopa vaniljglass!
Bjud på till helgfikat eller varför inte ha till brunchen eller barnkalaset, godare och lättare kan det ju bara inte bli!
Receptet är skrivet av Natalie som driver bloggen Life made simple. Natalie bor i Florida och älskar att laga klassiska efterrätter med en liten twist, de ska vara familjevänliga och passa för alla plånböcker och det tycker vi på myTaste förtjänar en extra guldstjärna i kanten!
Det här receptet på små mini äppelpajer är riktigt ljuvligt och vi vill tipsa er alla om att testa, ni kommer kanske få en helt ny favorit dessert?
Gör så här:
1) Smält smör i en stor stekpanna över låg värme. Tillsätt äpplen och koka i 8-10 minuter. Strö majsstärkelse över toppen. Vrid värmen upp till medium.
2) Tillsätt sedan grädde, mjölk, vanilj och socker och låt koka i ytterligare 3-4 minuter tills blandningen börjar tjockna.
3) När blandningen är tjock, tillsätt kryddor. Ha blandningen över låg värme under beredning av pajskalet.
4) Sätt ugnen på 225 grader
5) Ta fyra små pajformer.
6) I den färdiga pajdegen, klipp ut 4 bottnar och 4 lock som passar pajformen.
7) Placera sedan bottenskalet, pressa vid kanterna, lägg i 1/3 fyllning och lägg sedan på locket.
8) Lägg in i ugnen i 10-12 minuter.
9) Låt svalna i 5 minuter före servering.
Tillagningstid: Ca 30 minuter
Grader: 225 c
Här är länken till original receptet http://www.mytasteus.com/r/mini-apple-pie-a-la-mode-5862482.html
Äppelpaj medsmakav nötter, kardemumma ochkanel Ingridienser. Mixa sönder nötterna och blanda dem med mjölet, havregrynen, sockret, kryddorna och bakpulvret i en skål
Det kanske låter konstigt och annorlunda medkanel i maten, men det blir väldigt gott. Det är så gott och man kan ju variera med olika kryddor osv från gång till gång
Späd med en aning vatten och pressad apelsin om du tycker det verkar för tjockt. I steriliserade burkar med locket hårt åtdraget står den sig säkert flera månader, men jag tror nästan att den går åt fortare
Mosa gärna sönder bären lite mot kanten av kastrullen med en trägaffel. Blanda bara med iskallt vatten - naturellt eller med bubbel - och isbitar, eller lyxa till det och blanda med riktigt torr cider eller torrt vitt vin
Rabarber- och jordgubbspaj medsmakavkaneloch försommar, perfekt till jordgubbssäsongen. Blanda rabarber och jordgubbar med potatismjöl, kaneloch socker i en ugnssäker form
Späd ev med den resterande vattenmängden, ochsmakaavmed en nypa muskot. Häll på vatten (börja med den mindre mängden) och buljongtärningar, och lägg i kanelstängerna
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.