Så här gör jag min maräng. Italienskmaräng kan du använda till kakor, pajer och även till tårtor. Den är lite stabilare än vanlig maräng och föredras i smet med frukt och bär då den inte skär sig lika lätt
Separera vitor och gulor. Fortsätt att vispa marängen tills den svalnar, det kan ta lite tid. Lättast går det att separera vita och gula med händerna som sil
Ingredienser till fördegen/ Biga. Ingredienser. Blanda ihop alla ingredienser tills ni får en jämn degklump och lägg i en skål täckt med hushållsfolie i kylskåpet, låt jäsa i cirka 10 timmar. Ta ut bigan ur skålen och blanda långsamt ihop ingredienserna, se till att knåda länge, ungefär 20 minuter för att få en mjuk deg. Baka brödet i 35 minuter och låt svalna innan du serverar. Ingredienser till fördegen/ Biga 400 g durumvete 180 g kallt vatten 1 g torr jäst Ingredienser 100 g durumvete 12 g salt 65 g ljummet vatten 1 g jäst 5 g olivolja extravergine
Fortsätt därefter att vispa med något lägre hastighet tills marängen svalnat. 1Häll ner den kokande sockerlagen i en tunn stråle i skummet under kraftig vispning tills du får en styv och glansig maräng
Tillsätt buljong, passerade tomater och grädde och koka upp igen. Servera gärna soppan med en klick aioli (se tips längst upp) och ett grillat surdegsbröd
hallon- eller chokladsås. hallon- eller chokladsåsKlicka på bilden för att spela klippet. 1Din godaste cheesecake. 1Tandpetare Din godaste cheesecake Valfri topping, t
Bortgöring. Tillsätt saltet, öka hastigheten och knåda degen ytterligare 7 minuter till en seg och elastisk deg. Bortgöring325 g vetemjöl 175 g vatten 10 g havssalt
Gör dig inte av med överblivna plastpåsar och tomma PET-flaskor. Dels för att själva processen med att både göra och och baka med den är så trevlig, spännande rentav
Du kan nu smaksätta med vanilj, smält choklad, frukt- eller bärpureé mm. Men den senaste tiden så har jag istället börja använda mig av en italienskmaräng smörkräm
Italienskmaräng är gott att ha till mycket - till pajer, glassbomber, desserter och andra bakverk. Här har jag använt marängen till dessertenRabarberdessert i glas
italienskmaräng. Jag äääälskar att göramaräng, det är riktig köksalkemi, trollkonst, något så oansenligt som äggvitor och socker blir till små moln av frasighet eller seghet, helt beroende på vad man vill
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.