Nu har faktiskt alla mina bakverk tagit slut, tro det eller ej. Jag har länge tänkt att göra biskvier och/eller SarahBernhardt-bakelser, men har inte kommit mig för att göra det (lite pga att jag tänkt att det varit för krångligt att göra)
Jag har haft ett sug efter biskvier eller Sarah Bernardt, så det blev det till att göra. SarahBernhardt - ca 10 stycken. Grädda mitt i ugnen i ca 12 minuter tills kakorna får färg
SarahBernhardt biskvier. Glöm inte att låta bottnarna torka 30 minuter innan de gräddas för annars flyter de ut. 400 g mandelmassa3 äggvitor2 ½ dl strösocker»Rör ihop & kör med elvisp 1 minut, till en smet utan klumpar. Låt torka 30 minuter. ♥ Grädda sedan i mitten av ugnen på 175 grader ca 15-20 minuter, tills de är ljusbruna
Rosta mandlarna i en torr stekpanna i ett par minuter. Låt stå i 10 minuter. Grädda i 175 grader i ca 25 minuter. Sätt tillbaka plåten i ugnen och låt torka i ca 40 minuter
Rödbetsjuice med ingefära och apelsin är min favoritjuice som jag pressar i min juicecentrifug. Dessutom skall rödbeta vara renande för kroppen och ingefära
Vispa ihop ägg, grädde och kryddorna i en bunke. Häll sist i ströbrödet och låt det hela stå och svälla en stund (känns det för torrt eller för löst så tillsätt antingen grädde eller ströbröd)
Alla har sitt goda men sen finns det ju bättre och mindre bra. Den här godingen var med in min tillbakablick i 2012. Viktigt är att den får vila i kylen i minst 3 h för att få den fasta konsistensen. Grädda i 175 gr i nedre delen av ugnen i 35 min. Låt ”stelna” i kyl i minst 3 h
Stek fläskfiléstrimlorna i smör i en wokpanna. Salta och rör ner currypastan på slutet av stekningen, rör tills currypastan smält och allt köttet fått ta del av den
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.