De ska inte få färg utan bara vara inne ca 2-3 minuter. 1 tsk brödkryddor (jag hade anis, fänkål och kummin som jag mortlade fint). Låt degen jäsa övertäckt i bunken ca 30 minuter. Lägg försiktigt upp den tunnkavlade degen (en kaka i taget) på den heta plåten och sätt in i ugnen ca 2-3 minuter. I orginalreceptet står det 3-4 minuter men då blev mina kakor helt hårda. ca 30 minuter S. ca 2-3 minuter. 3-4 minuter m
Alla har sitt goda men sen finns det ju bättre och mindre bra. Den här godingen var med in min tillbakablick i 2012. Viktigt är att den får vila i kylen i minst 3 h för att få den fasta konsistensen. Grädda i 175 gr i nedre delen av ugnen i 35 min. Låt ”stelna” i kyl i minst 3 h
Stek fläskfiléstrimlorna i smör i en wokpanna. Salta och rör ner currypastan på slutet av stekningen, rör tills currypastan smält och allt köttet fått ta del av den
Pudra över curry och paprikapulver och låt fräsa med några minuter. Häll på vatten, kalvfond, soja och balsamvinäger och låt koka ca 15 minuter. Tillsätt chilisås och grädde och låt puttra ytterligare ca 10 minuter
Goda utan så mycket salt, för saltgurka är inte min favorit. När gurkplantorna ger så mycket skörd att man inte hinner äta upp allt letar jag fram några gamla recept från förr i tiden
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.