Bröd

Bröd

Grahamsbullar

Grahamsbullar

50 gram smör eller margarin. 15 dl mjölk, 3%. 11 pkt färsk jäst, 50 gram. 11 msk honung, sirap eller socker
Formfranska

Formfranska

Ingredienser1/2 pkt jäst eller 2 tsk torrjäst25 gram smör3 dl vatten1/4 dl ljus sirap2 dl rågsikt4 dl vetemjöl1 tsk flingsalt
Banan bananbröd bröd

Banan bananbröd bröd

Häll smeten i en smord brödform och ställ in i ugnen. Brödet är färdigt när det får vacker brun färg och spricker på toppen
Kesobullar

Kesobullar

50 g jäst. 12,5 dl lättmjölk, 37 grader. 1200 g cottage cheese 4 %. 10,5 tsk salt. 16 dl vetemjöl. 11 ägg, till pensling
Enkelt gjutjärnsbröd

Enkelt gjutjärnsbröd

Lägg brödet i en skål som du har klätt med bakplåtspapper. Lägg brödet med skarven neråt. Sikta vetemjöl över toppen på brödet och snitta eventuellt med en vass kniv eller rakblad
Finskt rågbröd med surdeg

Finskt rågbröd med surdeg

Låt bröden svalna på galler. Smakar bra även då brödet inte är dagsfärskt. Värm ugnen till 250C, spruta in rikligt med vatten med hjälp av en blomspruta precis innan bröden sätts in
Glögglimpor

Glögglimpor

Jag ville testa att baka matbröd med glögg i, så jag bestämde mig därför för att använda den sista glöggen i flaskan till att baka dessa limpor
Enkelt fullkornsbröd

Enkelt fullkornsbröd

Smula ner jästen i en bunke. Ljumma filen och vattnet fingervarmt och rör. ut jästen med. Rör ner linfrön, solrosfrön, salt, fullkornsvetemjöl och grahamsmjöl
GROV YOGHURTLIMPA

GROV YOGHURTLIMPA

Stjälp upp brödet och låt det svalna inlindat i bakduk. 1 limpa8 dl rågsikt2 dl rågkross1 dl vetekli1 dl linfrö1 tsk salt1 msk bikarbonat5 dl mild yoghurt2 dl lingonsylt
Havretekakor gräddade i långpannan

Havretekakor gräddade i långpannan

Men jag var så sugen på nybakat bröd så jag passade på att baka tidigt en morgon innan temperaturen hunnit krypa upp allt för högt