Ingredienser 50 g (1 pkt) Kronjäst för Matbröd, färsk 750 g (ca 7,5 dl) filmjölk 45 g (ca 1/2 dl) olivolja en skvätt att smörja brödformarna med 140 g (ca 1 dl) mörk sirap 60 g (ca 1/2 msk) salt 225 g (ca 2, 5 dl) solrosfrö lite till dekoration 70 g (ca 70 g) linfrö 45 g (ca 1/2 dl) vetekli (kan uteslutas) 1000 g (ca 16,5 dl) dinkelmjöl fullkorn 60 g (ca 1 dl) vetemjöl till utbakningen
Eftersom Ankis syrra har återupptäckt bakglädjen med ny köksmaskin och gärna vill äta lite nyttigare så var hon inte sen att be oss om receptet på morotsbullarna
Hittade receptet här som i sin tur hittat det här. Tycker att morötterna gör att brödet blir saftigare och detta recept skall jag spara och använda mig av fler gånger
Skala och riv morötterna fint. Smält smöret och tillsätt mjölken, värm till fingervarmt 37 grader. Smula jästen i en bunke och tillsätt lite av vätskan, rör tills jästen löst sig
Börja med att riva morötterna. Riv gärna tre av dem fint och en grovt. På så sätt blir brödet saftigt, av de finrivna morötterna medans den grovrivna ser trevlig ut
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.