Nu är det åter igen måndag morgon och helgen har redan passerat förbi i en rasande fart. Vi har varit ute i naturen hela helgenb men även hunnit med ett besök på Gekås där vi förberett oss för vintern med pulkor och snöskyfflar
Dagens middag hemma hos oss. Köttbullar i en gräddig brunsås, det är så gott. När köttbullarna får ligga i såsen och småputtra en stund så tycker jag att både såsen och köttbullarna får extra god smak
Ugnsbakad blomkål med hampa. Köttgryta i Crock-pot är så smidigt. Slängde ihop en gryta innan vi åkte hemifrån, kom tillbaks 10 timmar senare och då var middagen klar
Denna Crock Pot. Så himla nöjd med den. Har ni ingen så köp. -) Det är verkligen superbra att kunna slänga in maten i den på morgonen och på eftermiddagen så har man himmelskt ljuvligt gott mört kött att äta
Får man äta lördagsmat på en måndagkväll. Well om man har en liten grabb som redan är "direktör" här hemma så får man hitta sina moments i vardagen även om det är en måndagkväll
Här har det julbakats hela helgen och ett av bakverken är lussekatter. Algot hjälpte till att baka och rullade ihop alla lussekatter, visst blev de fina
Min hyllning till det provencalska köket fortsätter. Här är det rena, enkla smaker som möts. Torskrygg (okej då, kanske inte det första man tänker på när det gäller Provence), fänkål och tomat
Utmärkt att helsteka och baka färdigt i ugn, t. med bacon- och lökbakad potatis. Peppar, peppar. Fast inte i bemärkelsen att häva otur genom att ta i trä, utan i en helt fantastisk gryta med massor av goda smaker från fem sorters peppar, bacon, purjolök, grädde och crème fraiche