Franska örter (eller fransk grillkrydda) alt dragon
Salt
Peppar
(om extra smak önskas lägg i pirri pirri eller färsk chili)
4 stora
kycklingklubbor (frysta eller tinade) 1 ½ dl sweet chilisås 1 stor palsternacka 2 gula lökar 3 vitlöksklyftor 2 morötter 6 potatisar Franska örter (eller fransk grillkrydda) alt dragon Salt Peppar (om extra smak önskas lägg i pirri pirri eller färsk chili)
Blötlägg lergrytan i kallt vatten mist i 15 min hela grytan ska vara täckt av vatten. En del säger att man skall ta av locket de sista 10- 15 minuterna för att få mera färg, men det tycker jag är bara onödigt för det saknas ingen färg
Lägg lergrytan i vatten i 20 minuter. När det är ca 30 minuter kvar till att kalkonen ska vara färdigt tillagad kan du hacka grönsakerna och salta dem lite lätt. Vispa försiktigt in lite mjöl i taget, koka upp såsen i ca 1 minut
Lägg lergrytan i blöt minst en kvart i kallt vatten. Lägg på locket på grytan och ställ in den i kall ugn och sätt ugnen på 250 grader, och låt den stå inne 45-60 minuter
1 stor kyckling i 8 bitar1 tsk salt1 rågad tsk citronpeppar1 tsk söndersmulad dragon eller oregano1 liten pressad vitlöksklyfta2-3 msk pressad citronTunt strimlat skal av 1/2 citron8 små gula skalade lökar1 inte för stor morot i smala stavar1 liten palsternacka i skivor eller bitarLägg lergrytan med sitt lock i blöt i rikligt med kallt vatten ca 30 minuter. Värm ugnen till 200 grader och låt stå 45 minuter från att värmen kommit upp till 200 grader
ca 1 kg valfria rotfrukter, skalade och i mindre bitar. Använder du en lergryta blötlägg hela grytan i 30 minuter innan den ställs in i ugnen. Ta sedan av locket och låt kycklingen få färg, i ytterligare 15 minuter. ca 1 kg valfria rotfrukter, skalade och i mindre bitar
Äntligen - nu har jag testat att göra en egen marsipanöverdragen tårta. Häll smeten i en form med avtagbar kant, cirka 22 cm i diameter, och grädda i nedre delen av ugnen i 30-40 minuter, tills kakan är helt "torr" och fast. 30-40 minuter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.