1 äpple
1 morot 2 vitlöksklyftor 1 purjolök (men jag tog rödlök istället, var det jag hade hemma)
1
morot
1 tsk
rosmarin
salt
peppar
2 msk
sweet chili-sås
1 tsk
curry
1 tsk
grillkrydda
2 tsk
rosmarin
1 bit
purjo (rödlök)
1 äpple
Sänk lergrytan i kallt vatten i diskhon i 30 minuter Förbered under tiden det övriga. Börja med att klyfta ingredienserna till fyllningen och blanda ihop med rosmarin, salt och peppar. Tryck in fyllningen i kycklingen. Blir det något över, som inte får plats inuti går det bra att lägga ner det i grytan runtom kycklingen. Rör därefter ihop ha på-kleten. Bred den runtom hela kycklingen. Ställ ner kycklingen i lergrytan och lägg rotsakerna runtom. Lägg på locket, ställ grytan i en kall ugn. Sätt ugnen på 200 grader och tillaga kycklingen i cirka 1 ½ timme.
Ta ur kycklingenoch lägg på ett fat, ta en gaffel och repa upp fågelköttet. Hacka rödlöken fint, pressa vitlöken, blanda resten av ingrediensernaoch rör om ordentligti bunken
Riv cheddarost och gul lök på ett rivjärn. Köttfärslimpa. Slå därefter av vattnet och låt svalna. Blanda ihop med ägg, ströbröd, creme fraiche, kryddor och köttfärs
Mat som tar tid på sig är kanske inte den bästa vardagsmaten, så känner ni att niintehinnermitti veckan att tillaga denna kyckling så spar receptet till en helg och ta er då tiden
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.