Sötstark kyckling i lergryta, magisk frukostsmet och veckomatsedel .
mittdittochdatt
mittdittochdatt
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 1 hel färsk (eller fryst och upptinad) kyckling
  • och
  • 1 äpple 1 morot 2 vitlöksklyftor 1 purjolök (men jag tog rödlök istället, var det jag hade hemma)
  • 1 morot
  • 1 tsk rosmarin
  • salt
  • peppar
  • 2 msk sweet chili-sås
  • 1 tsk curry
  • 1 tsk grillkrydda
  • 2 tsk rosmarin
  • 1 bit purjo (rödlök)
  • 1 äpple Sänk lergrytan i kallt vatten i diskhon i 30 minuter Förbered under tiden det övriga. Börja med att klyfta ingredienserna till fyllningen och blanda ihop med rosmarin, salt och peppar. Tryck in fyllningen i kycklingen. Blir det något över, som inte får plats inuti går det bra att lägga ner det i grytan runtom kycklingen. Rör därefter ihop ha på-kleten. Bred den runtom hela kycklingen. Ställ ner kycklingen i lergrytan och lägg rotsakerna runtom. Lägg på locket, ställ grytan i en kall ugn. Sätt ugnen på 200 grader och tillaga kycklingen i cirka 1 ½ timme.
  • med rosmarin
  • Grädde
  • 1 banan
  • 1 ägg
  • 1 dl havregryn
  • 1 tsk kanel
  • ½ tsk vaniljpulver

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.