3 msk
olja, 3 msk soja, 1 msk honung, 1 msk torkad dragon. Dela en färsk kyckling och gnid in delarna med salt och peppar. Lägg kycklingen tillsammans med marinaden i en plastpåse. Gnugga in marinaden runt kycklingdelarna och förvara i kylen. Låt marinera minst 1 tim
Lägg grönsakerna i den blötlagda lergrytan, lägg kycklingbitarna ovanpå. Gnidinkycklingbitarna med salt, citronpeppar, vitlök, önskad örtkrydda och pressad citron
Tillmiddagigår gjorde jag fläskytterfiléilergryta med en massa goda grönsaker. Vilkenskillnad det gör på att få äta grönsaker eller inte, utan grönsaker blir maten liteenformig men med går det att göra värsta gourmetmiddagen
Hela familjen älskar kycklingilergryta, och jag gör ofta likartadevarianter men sällan samma. Snittaskinnet på kycklingen, lägg den i påsen och klappa inmarinaden
Lägg potatisbitarnailergrytan, salta väl och blanda runt. Börja med att krydda kotletterna på båda sidor med spiskummin, chilipulver och svartpeppar men inget salt ännu
Ta ur kycklingen och lägg på ett fat, ta en gaffel och repa upp fågelköttet. Hacka rödlöken fint, pressa vitlöken, blanda resten av ingredienserna och rör om ordentligti bunken
Den här lergrytekycklingen är en sån perfekt rätt att göra då, man hackar massa grönsaker i början men sen sköter sig hela rätten helt själv i ugnen medan man gör det man ska
En hel majskyckling däremot, ilergryta. Ungefär när jag flyttade hemifrån lanserade Sveriges största kycklingproducent en reklamkampanj som gick ut på att det skulle ätas kyckling varje fredag
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.