Vänd ner mjöletoch rör försiktigt tills det inte finns några klumpar (i minAnkarsrum gör jag detta på lägsta hastighet på vispen men tycker inte en vanlig elvisp går att köra sakta tillräckligt för att göra så utan gör det då med en slickepott)
Skär sedan bort överbliven marsipanoch låt stå i kylen minst en, två timmar så den sätter sig. Häll krämen över chokladen, klicka i smöretoch blanda tills chokladen har smält
Till denna tårta serverar jag ett kraftigt ochmörkt kaffe, exempelvis Löfbergs Kharismasom innehåller toner av citrus ochmarsipan, eller som här en espresso i mina ärvda mockakoppar från mormorsom jag ju vill använda
Med bilderna nedan så visar jag hur minpåsktårta blev till. Påsktårtamed fyllning av maräng, grädde medsmak av lemon curd och flarn av vit choklad kring tårtan
Jag har länge tänkt på att det skulle vara kul att göra egensmördegoch egna croissanter. Jag gjorde den här smördegen på söndag medan jag städade cafét -
Och detta med att ha kesella i degen är bara en myt (enligt experterna). Arbeta ihop degen ordentligt. Min favoritfyllning är vit chokladochmandelmassa
I helgen som gick mumsade killarna i sig den här påsktårtansom jag provbakade ocheftersom de gav den tummen upp måste jag såklart dela medmig av receptet
Är de håra och knapriga är de klara, annars stoppar du in dem någon minut till. Jag och Fanny älskar att gotta oss, gärna varje kväll men vi väljer alltid lite nyttigare allternativ
Jag hade sett en tjusig marmorerad kaka framförmig, men tji fick jag när minchoklad var lite för varm vid tillsättning ochchokladsmeten därför blev tjockare och tyngre än den utan choklad
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.