Först en marängbotten, sen jordgubbsmousse med vit choklad, därefter vispad grädde och färska bär. massor med färska jordgubbar eller andra färska bär och gärna några kvistar citronmeliss eller mynta
ta saften och blanda med philadelphiaost och grädden. Det måste ju så klart firas med tårta. Det var viktigt att det var chokladtårta och jordgubbstårta, så jag googlade men hittade ingen som verkade som det ultimata för dessa smaker
Till midsommaren är en tårta med årets första färska jordgubbar ett måste - i år blev det en mycket enkel variant medmarängbottnaroch massor med vispgrädde och färska jordgubbar
Bra betyg med andra ord. Men när jag skulle börja sammanställa tårtan funkade det inte alls och jag gjorde en nödlösning och den blev inte som jag hade tänkt mig men den blev extremt god och det fanns inte kvar något efter ett dygn
För att fullända kakan valde jag att toppa den meditalienskmaräng. Börja på låg växel och vispa snabbare efter någon minut för att sedan och vispa på låg växel igen tills marängen blir kall
Vispa bara upp marängen samna dag den ska serveras och dekorera pajen medmarängen. Det var tyst vid bordet och alla var upptagna med att utforska sina bitar
Tårtan var en ljuvlig skapelse med jordgubbsmousse och lemoncurd, toppad meditalienskmaräng. Spritsa eller bred marängen över tårtan och bränn av den med en brännare
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.