Brinken

Brinken

Saffransbullar med vaniljkräm

Saffransbullar med vaniljkräm

De här bullarna är så vansinnigt goda. Om jag bara fick välja en saffransbulle så skulle jag nog faktiskt till och med välja den här framför lussekatten
Pepparkakstårta med cream cheesefrosting

Pepparkakstårta med cream cheesefrosting

Mjuk pepparkaka är en av mina favoriter så här års. När jag var liten gjorde vi dem oftast i avlånga limpformar och skivade till fikat
Saltkolasås

Saltkolasås

Av allt som finns i världen, så är det här något av det godaste jag vet. Vart jag än är och ska beställa en dessert, köpa en cupcake, välja en glass eller hugga in på en pralin, om det står Salted Caramel, då är jag såld
Päron- och kardemummakaka med mandel

Päron- och kardemummakaka med mandel

Ännu en variant av mandel- och rabarberkakan som jag bakade i somras, en hit som kan varieras i det oändliga verkar det som
Pumpacupcakes med brynt smörfrosting

Pumpacupcakes med brynt smörfrosting

Jag fortsätter att experimentera med pumpa. Kanske måste man ha upplevt den amerikanska höstkulturen med Halloween och Thanksgiving för att förstå hur stort det är med pumpa där
Choklad- och lakritsbiskvier

Choklad- och lakritsbiskvier

Chokladbiskvier är ju så himla gott. Jag gillar dem bäst när de är små och bara är en tugga eller två, då är de perfekta till en kopp god kaffe, och något jag ofta väljer om det finns på konditori
Kryddig mjuk kaka med pumpa

Kryddig mjuk kaka med pumpa

Det må kallas för pumpabröd och det ser ut lite som ett bröd, men låt er inte luras, detta är inget bröd, det är en kaka
Kanelbullar

Kanelbullar

Kanelbullar. När det kommer till fika så finns det väl knappast något svenskare. Eller godare. Så länge de är saftiga och smöriga vill säga
Mazarinpaj med brynt smör och fikon

Mazarinpaj med brynt smör och fikon

Det är september och säsong för färska fikon. Dessa små frukter som är så fina, både på utsidan och insidan
Citrontartletter med hallonmaräng

Citrontartletter med hallonmaräng

Folk tror ofta att jag har frysen full med bakverk. Det har jag inte. Jag försöker alltid att ge bort eller äta upp sånt jag bakar på en gång så att jag inte ska ha massa bakverk hemma att bli suktad av
Chunky äppelmos med kanel

Chunky äppelmos med kanel

Har du också trädgården full av äpplen. Eller fått en kasse av en granne som har. Eller helt enkelt bara är väldigt sugen på äpplen och köper ett gäng i affären, då tycker jag att du ska göra detta äppelmoset
Kola- och pekannötspaj (med öl och bacon)

Kola- och pekannötspaj (med öl och bacon)

Detta är ett riktigt gott recept på en smarrig amerikansk pekannötspaj. Frasigt skal, knäckigt och kola-aktig fyllning med knapriga nötter, och om man vill kan man också toppa den med knaperstekt finhackad bacon
Rödvin- och chokladkaka

Rödvin- och chokladkaka

Vem älskar choklad. Vem älskar rött vin. Eh, JAG. Och säkert ni med. Det är båda på topp tio-listan av saker jag älskar mest i hela världen faktiskt
Äppelpaj med mandel och ingefära

Äppelpaj med mandel och ingefära

Så, jag är inte överförtjust i vanlig mördeg om jag ska vara helt ärlig. För mig är det ett nödvändigt ont när man ska göra en paj, men man behöver något som ska hålla inne det som verkligen är gott i en paj, nämligen innehållet
Toffee pecan chocolate chip cookies

Toffee pecan chocolate chip cookies

Vet ni. Jakten på det perfekta receptet på chocolate chip cookies tar liksom aldrig slut. Jag vill har mina lite krispiga i kanten och sega i mitten, och med mycket grejer i
Hortensiacupcakes med blåbär

Hortensiacupcakes med blåbär

Hortensia är en av mina absoluta favoritblommor, och den här spritstekniken är också en av mina favoriter
Chokladtårta med zucchini

Chokladtårta med zucchini

Eh, va. Chokladtårta med zucchini. Japp, du läste rätt. Zucchini är faktiskt en utmärkt grönsak att ha i sina tårtbottnar
Chokladdoppade strasskakor

Chokladdoppade strasskakor

Strasskakor, antingen så här eller som dubbla med fyllning i, var ett givet inslag på fikabordet i min familj och släkt när jag växte upp
Blåbärscheesecake

Blåbärscheesecake

Cheesecake kan ju vara så mycket olika saker. De kan göras frusna, med gelatin, eller bakade. De som är bakade, som denna, brukar kallas för New York cheesecake
Mintchokladglass

Mintchokladglass

Åh, chokladglass. Min go to-glass i alla lägen. Jag har aldrig förstått mig på de som ska välja glassmaker och så väljer de vanilj
Hummingbirdcupcakes

Hummingbirdcupcakes

Hummingbird-kaka har sitt ursprung i Karibien, vilket dess ingredienser kanske avslöjar. Tack vare oljan och all frukt är det en saftig kaka som går snabbt att slänga ihop
New York style bagels

New York style bagels

När jag bodde i New York föddes min kärlek till bagels. Familjen som jag bodde hos åt färska bagels med lax till middag minst en dag i veckan