100 g
äggvita (motsvarar typ 3 st) i bunken till köksassistenten. Koka upp 40 g vatten och 150 g strösocker i en kastrull, när sockerlagen når 110 grader börjar du vispa äggvitorna i köksassistenten. När sockerlagen når 121 grader är den färdig. Ta kastrullen från värmen och häll ner sockerlagen i en tunn stråle medan köksassistenten fortsätter vispa äggvitorna på hög hastighet. Fortsätt vispa tills marängen är kall, tar minst
Smörj papperet med lite smör. Värm grädden (den ska inte koka) och ha i marabou i bitar. Maräng. Rör om tills allt smält och ställ i kylen minst fyra timmar
Istället vaknade jag upp och monterade ihop min jordgubbstårta till frulle. När marängen är klar och har fått svalna så toppa med krämen och sedan med färska, uppskurna jordgubbar
Garnera tårtan med jordgubbar och citronmeliss. Mixa nötterna grovt i matberedare med kniv. Vispa äggvitor till en hård smet, det ska gå att vända upp och ned på bunken
I dag bjuder vi er på en helt fantastisk frusen jordgubbmoussestårta med söta smarrigheter i som i alla fall fick Mårtenssons att utbrista i både ohh och lala
Garnera gärna med färska jordgubbar ochmaränger. Maränger (köpta går bra med). Vad gäller marängerna så har jag äggvitor över då och då så jag slänger alltid ihop marängeroch förvarar i en lufttät burk
För att fullända kakan valde jag att toppa den meditalienskmaräng. Börja på låg växel och vispa snabbare efter någon minut för att sedan och vispa på låg växel igen tills marängen blir kall
Vispa bara upp marängen samna dag den ska serveras och dekorera pajen medmarängen. Det var tyst vid bordet och alla var upptagna med att utforska sina bitar
En saftig chokladbotten med jordgubbsmousse, fläderpannacotta ochitalienskmaräng. Vispa sedan på högsta i ett par minuter, dra sen ner till medelhög hastighet och vispa till marängen är i rumstemperatur
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.