1 rapsolja
till stekning1. Hacka löken i tärningar och stek under omrörning i olja. När löken mjuknat och blivit glansig tillsätter du chili och vitlöken som du finhackat och fräser en stund till.2. Vänd i berberekrydda, salt, socker och fräs i 2-3 min till, tillsätt eventuellt mer olja om det behövs.3. Häll i ca 1 dl vatten och låt löken och kryddorna puttra i 1-2 min. Vänd i linser och 3 dl vatten. Koka upp och låt sedan puttra under lock i ca 1 timme.OBS! Rör om då och då och späd ut med lite vatten i omgångar under tiden grytan puttrar. Låt inte linserna brännas i botten av kastrullen, såsen är ganska tjock, så rör om med jämna mellanrum. Den kommer att bli härligt krämig i konsistensen, tänk på att inte ha i för mycket vätska.4. Smaka av och krydda eventuellt med mer kryddor, salt eller socker. När grytan blivit krämig och len i konsistensen är den klar. Servera med ris eller injera och grönsaker. Servera gärna yoghurt bredvid för att svalka bort hettan.
Skölj bönorna och mixa dem grovt. Riv potatisen. Hacka jalapeñon. Blanda bönor, potatis, jalapeño, timjan, spiskummin, potatismjöl, ägg, salt och peppar och forma till 4–6 biffar
Om ni är skeptiska till vegetarisk mat (vilket rätt så många faktiskt är) eller känner någon annan som är det, så tycker jag ni ska testa denna linsburgare
Koka bulgurn enligt anvisningar på förpackningen. Skär sparrisen i mindre bitar. Hetta upp en stekpanna med lite olivolja och lägg i bulgur, citronskal, sparris och tomater och rör om
En smarrig linssås med pasta och riven ost passar finfint i matlådan. Linssås med ajvar relish är gott och smakrikt alternativ till den vanliga linssås som jag vanligtvis brukar göra (se recept på den vanliga linssåsen här)
Doro Wat. Doro Wat. Sååå. då har vi gått i genom hela Linas Matkasse. Fem måltider från Linas Originalkasse. Variation, bra råvaror och trevliga smaker
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.