11 lök,
liten 3 klyftor vitlök 3 msk olivolja 1 dl spenat, eller grönkål 3 stjälkar mynta, färsk 3 stjälkar persilja, färsk 0,5 dl pumpafrö 1 tsk ingefära, färsk 1 tsk bakpulver 2 tsk salt 1 tsk spiskummin 0,5 tsk koriander, torkad ca 1 krm aleppopeppar 6 dl kikärtor (kokta från 2 tetra) 2 dl gröna ärtor (frysta men tinade) 2 msk kikärtsmjöl (eller vanligt mjöl)Sätt ugnen på 200 grader varmluft och täck en plåt med bakplåtspapper. Man kan använda antingen en matberedare eller kvarn för att mala/mixa smeten. Börja med att mala/mixa lök, vitlök, olja, örter, pumpafrö och kryddor till en grön smet. Tillsätt sedan kikärtor, ärtor och kikärtsmjöl och pulsa tills det blir en grovmalen smet. Fukta händerna med olivolja och forma till 20 små puckar och lägg på plåtarna. Grädda i ca 20 minuter eller tills de ser gyllene ut, vänd på dem efter halva tiden. Servera till sallad eller pitabröd.
Hacka löken i tärningar och stek under omrörning i olja. När löken mjuknat och blivit glansig tillsätter du chili och vitlöken som du finhackat och fräser en stund till
Jag och Agnes (som är tjejen bakom bloggen Cashewkitchen) har nämligen gjort ett receptbyte där jag nu testat hennes supergoda gröna ärt – & solrosbiffar
4 600 g strömmingsfiléer 900 g fast potatis 3/4 dl kaviar på tub 3 msk hackad dill 3 msk hackad gräslök 1 1/2 dl grädde 1 äggula 1 dl mjölk 2 msk ströbröd 250 g gröna ärter salt och peppar Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Laktosfri Mjölkdryck 25 % rabatt Valio Eila 1 liter Mer info Ladda kupong
Ingredienser Portioner. 4 ca 400 g gravad lax i skivor ca 800 g kokt potatis (helst kall) 1 gul lök 1 msk smör eller margarin 200 g frysta gröna ärter Äggstanning 5 ägg 1 1/2 dl mjölk (gärna 3 %) 1/3 kruka hackad dill 2 krm salt 1 krm peppar Dillsmör 50 g smör eller margarin 1/3 kruka hackad dill Till servering citronklyftor Lägg till i inköpslistan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.