Fräs det tillsammans med riset i smör-&raspolja i en kastrull. Arla® Smör-&rapsolja oliv. Rör ner selleripuré och hasselnötter, spara några till garnering, smaka av med svartpeppar
Späd med lite av vattnet, häll i salt och fond. Hacka lök och vitlök och fräs i olja. Fräs tomaterna och spenaten i lite olja och rör ner i riset tillsammans med osten
Klart att det skulle bli en risotto. Efter att ha busat hela dagen ute på isen med Oscar och Oliver så snärtade suget helt plötsligt till och jag var bara tvungen att laga en stor, trygg och varm söndagsmiddag
Att passa en risotto handlar i det stora hela om att hälla på vätska, låta den koka bort och upprepa proceduren tills riset är färdigkokt och du tycker att risotton är lagom tjock och krämig
Jag min ärligt talat inte exakt hur mycket buljong jag använde - pröva dig fram, helt enkelt. Koka upp soppan på nytt, och smaka därefter av med svartpeppar
Instagram är numera mitt forum för matdokumentation, och det var gensvaret från min gamla vän A som fick mig att inse att jag måste se till att åtminstone jag själv kommer ihåg hur det gick till när soppan tillagades
4 Vinägrett 2 schalottenlökar skal av 1 citron 2 msk färskpressad citronsaft 1 kruka persilja 5 msk olivolja salt svartpeppar Sparris och bacon 500 g grön sparris olja (till sparrisen) 350 g skivat grillbacon Till garnering 100 g parmesanost bladpersilja Lägg till i inköpslistan
Morots- och kikärts biffar medparmesan. Forma till små biffar och vänd i panko (ströbröd) och stek på hög värme par minuter på varje sida tills dom blir gyllenbruna
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.