Melanzane parmigiana, Jessica Frejs recept
www.koket.se
www.koket.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 1 kg aubergine (ca 3 st)
  • 12 msk salt
  • 11 dl olivolja
  • 13 klyftor vitlök, pressade
  • 14 msk tomatpuré
  • 11 msk sambal oelek
  • 1 ca 800 g krossade tomater
  • 13 pkt mozzarellaost á 125 g.
  • 11 lök, i strimlor
  • 11 kruka färsk basilika
  • 13 dl parmesan, riven
  • 1 Steg 1 1 kg aubergine (ca 3 st) 2 msk salt
  • 1 Steg 2 1 dl olivolja
  • 1 Steg 3, tomatsås 3 klyftor vitlök, pressade 4 msk tomatpuré 1 msk sambal oelek ca 800 g krossade tomater
  • 1 Steg 4 3 pkt mozzarellaost á 125 g. 1 lök, i strimlor 1 kruka färsk basilika 3 dl parmesan, rivenSteg 1
  • Skiva aubergine på längden i centimeter tjocka skivor och lägg på en plåt. Salta och låt stå en timme. Steg 2
  • Sätt ugnen på 250 grader varmluft. Häll av allt överflödigt vatten från auberginen, ringla olivolja över skivorna. Lägg skivorna på ett ugnsgaller. Sätt en tom plåt i ugnen med ett bakplåtspapper på så eventuella droppar hamnar på den. Baka i ugnen på gallret i 20 minuter. Steg 3, tomatsås
  • Blanda ihop ingredienserna till såsen i en skål. Steg 4
  • Sätt ugnen på 200 grader. Skiva mozzarellaosten i 0,5 cm tjocka skivor. Finhacka basilikan. Varva aubergine, lök, basilika, mozzarella och tomatsås i en ugnsfastform. Toppa översta lagret med parmesanost. Gratinera i 40 minuter. Låt stå och svalna/sätta sig i 20 minuter innan servering.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.