1 parmesanost
till serveringSätt ugnen på 225 grader. Skala auberginerna och skär i 0,5 cm tjocka skivor på längden. Lägg skivorna på en lutande skärbräda, strö över salt och låt stå i ca 30 minuter, så att den bittra saften rinner ut. Torka av aubergineskivorna lite lätt med hushållspapper. Värm upp olivoljan till tomatsåsen i en kastrull. Hacka lök och vitlök och fräs försiktigt i kastrullen. Tillsätt krossade tomater, basilika, salt och socker. Låt puttra under lock på svag värme i 30 minuter. Vispa hastigt upp äggen i en stor djup tallrik, och häll upp mjölet i en annan. Vänd först aubergineskivorna i äggvispet och därefter i mjölet. Smörj en ugnsfast form med lite olja, lägg i aubergine och ugnsstek i ca 10 minuter, vänd skivorna efter halva tiden. Dela aubergineskivorna i två eller tre bitar på tvären. Varva aubergine, tomatsås, parmesanost och mozzarella i en liten ugnsfast form. Avsluta med tomatsås. Gratinera i ugn i ca 15 minuter. Strö över riven parmesanost och servera.
Så smakfull, förhöjer vilken måltid som helst. En god grönsaksrätt med lite bröd och rostade frön eller nötter, men som även passar till kött eller kyckling av olika slag
Melanzaneallaparmigiana är en av mina vegetariska favoriter. Fortsätt tills du har använt alla ingredienser, avsluta med ett lager tomatsås, strö över basilikablad och riven parmesan
(till 6 portioner) 3 st medelstora auberginer3 st ägg1. 5 dl vetemjöl1 dl parmesanost, riven250 g mozzarella, i små bitarolivolja till stekningsaltTomatsås 500 g krossade tomater0,5 st gul lök1 st vitlöksklyfta5 st strimlade basilikablad3 msk olivoljaca 0
Sallad. Melanzane à la parmigiana. Skölj och strimla sallad och rödkål. Skala och skär rödlöken i mindre bitar och blanda tillsammans med sallad, rödkål och tomater i en skål och ringla över lite olja och vinäger
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.