Melanzane alla parmigiana
www.koket.se
www.koket.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 3 medelstora auberginer
  • 12 ägg
  • 11,5 dl vetemjöl
  • 11 dl parmesanost, riven
  • 1125 g mozzarella, i små bitar
  • 1 olivolja till stekning
  • 10,75 tsk salt
  • 1250 g krossade tomater
  • 10,5 gul lök
  • 11 vitlöksklyfta
  • 15 blad färsk basilika, strimlade
  • 13 msk olivolja
  • 1 ca 0,5 tsk salt
  • 11 nypa socker
  • 1 parmesanost till serveringSätt ugnen på 225 grader. Skala auberginerna och skär i 0,5 cm tjocka skivor på längden. Lägg skivorna på en lutande skärbräda, strö över salt och låt stå i ca 30 minuter, så att den bittra saften rinner ut. Torka av aubergineskivorna lite lätt med hushållspapper. Värm upp olivoljan till tomatsåsen i en kastrull. Hacka lök och vitlök och fräs försiktigt i kastrullen. Tillsätt krossade tomater, basilika, salt och socker. Låt puttra under lock på svag värme i 30 minuter. Vispa hastigt upp äggen i en stor djup tallrik, och häll upp mjölet i en annan. Vänd först aubergineskivorna i äggvispet och därefter i mjölet. Smörj en ugnsfast form med lite olja, lägg i aubergine och ugnsstek i ca 10 minuter, vänd skivorna efter halva tiden. Dela aubergineskivorna i två eller tre bitar på tvären. Varva aubergine, tomatsås, parmesanost och mozzarella i en liten ugnsfast form. Avsluta med tomatsås. Gratinera i ugn i ca 15 minuter. Strö över riven parmesanost och servera.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.