Hacka pistagenötterna och strö över kakan, riv över citronskalmed ett ciseleringsjärn. Kavla ut degen och klä en pajform (gärna med löstagbar botten) så att degen går upp på kanterna
Ingredienser Portioner. 8 125 g skållad sötmandel (125 g motsvarar ca 2 dl) 100 g socker (100 g motsvarar ca 1 1/4 dl) 4 äggvitor Smörkräm 4 äggulor 1 dl grädde 125 g socker (125 g motsvarar ca 1 1/2 dl) 125 g smör Garnering 1/2 dl rostad, flagad mandel Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad iMat 20 % rabatt Oatly 2,5 dl Mer info Ladda kupong
Raspa i citronzestoch avsluta med att vända i vallmofröna, spara några till toppen av kakan. Blanda alla ingredienser i en bunke och nyp ihop med fingertopparna till en jämn deg
Knäck äggen i en bunke och vispa pösigt tillsammans med socker. Resultatet blev i vilket fall bra, tårtbottnarna (framför allt den med choklad) blev fantastiska
Det här är en lite friskare biskvi med smak av citronoch vit choklad, i miniformat. Ta ut plåten ur ugnen och dra bort bakplåtspappret med biskvierna på
Dessa skulle bres på en smörkräm med lemoncurd och passerade hallon istället för choklad. Använd en sked till att hälla på chokladen, och bre eventuellt ut den lite längs med kanterna
För att få den randig provade jag att att smak- och färgsätta med färska björnbär ochhallon. Krossa kexen i mortel eller i en matberedare och blanda med smöret till en massa
För att hålla hoppet uppe spenderar jag dagarna med att göra blande det roligaste och mest harmonifyllda jag vet, läsa mat- och baktidningar/böcker/bloggar och prova massa nya recept
Blanda hallonenmed lite rivet citronskaloch varva äggtoddy medhallonen i serveringsglas. Tillsammans medhallon smaksatt med rivet citronskal blir det lyx av en enkel klassiker
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.