En saftig och god kaka, med fyllning av vad som fanns hemma helt enkelt. Smälter snabbt och är därför förstås jättesmarta att använda när man ska garnera något med smält choklad, eller när smält choklad ska ingå i receptet
Jag valde att gör en choklad-Pajbottenmed lite mörkar mustigare smak som jag sedan fyllde med en vitchokladkräm som jag smaksattemed lime och mascarpone för en lite lättare och fräschare sötma
Det som lyckades desto bättre var biskvierna, som vi gjorde i två varianter, dels chokladbiskvieroch sedan biskvier medvitchokladoch fyllning medsmakav hallon ochcitron, mums
2 ägg 2 dl strösocker 2 1/4 dl vetemjöl 1/2 tsk bakpulver 200 hallon/blåbär Ca 50 gram vitchoklad100 gram smör• Sätt ugnen på 175 grader• smörj en pajform• Vispa ägg och socker poröst• Blanda i mjöl och bakpulver • Bred ut smeten i pajformen och fördela bären jämnt över kakan, riv över vitchoklad • Hyvla över smöret med en osthyvel • Grädda i mitten av ugnen i ca 35 minuter 2 ägg. 50 gram vitchoklad
Det blev tårtbottnar medsmakavcitronoch sen en massa hallon ochvitchoklad. Den vitachokladen är rätt så söt och bryter av mot det syrliga i hallonen ochcitronen
Häll hallonpureén (med en sked) i långa ränder över brownie smeten, både på bredden och längden (så det blir som galler) och rör runt med en tandpetare så bildas häftiga ränder
Häll hallonpureén (med en sked) i långa ränder över brownie smeten, både på bredden och längden (så det blir som galler) och rör runt med en tandpetare så bildas häftiga ränder
Dottern och jag var och hämtade ut paket och handlade lite förut och då sprang vi på de nya smakerna som kommit från Loka så de var man ju tvungen att handla med
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.