1 citron,
skalet1. Blanda smör och socker till degen i en bunke. Tillsätt ägg och mjöl och arbeta ihop till en deg. Låt den vila i kylskåpet i cirka 30 minuter.2. Sätt ugnen på 200 grader.3. Riv mandelmassa i en skål. Tills smör och rör till en smid smet. Blanda ner ett ägg i taget. Blanda mjöl och bakpulver och rör ner i smeten. Rör ner passionsfrukt och zest.4. Kavla ut degen och klä en pajform (gärna med löstagbar botten) så att degen går upp på kanterna.5. Klicka i smeten och bre den jämnt. Grädda kakan i ugnen i cirka 15 minuter.6. Låt kakan svalna något. Lägg på en ett galler och låt svalna helt.7. Blanda ihop glasyren och bred den över kakan.8. Hacka pistagenötterna och strö över kakan, riv över citronskal med ett ciseleringsjärn.
En försvinnande god klassiker. Den lätta och nötaktigt söta marängen skapar en smaksynfoni tillsammans med fluffig osötad grädde och läckert syrliga vinbär, i två färger
Kärt barn har många namn heter det ju och det stämmer väl in på dagens tårta som vi tipsar om idag. Dom flesta av oss kallar förmodligen den här mandeltårtan Zuliekatårta, men den är även känd som Oscar II
Ingredienser Portioner. 8 125 g skållad sötmandel (125 g motsvarar ca 2 dl) 100 g socker (100 g motsvarar ca 1 1/4 dl) 4 äggvitor Smörkräm 4 äggulor 1 dl grädde 125 g socker (125 g motsvarar ca 1 1/2 dl) 125 g smör Garnering 1/2 dl rostad, flagad mandel Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad iMat 20 % rabatt Oatly 2,5 dl Mer info Ladda kupong
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.