1 Mördeg90
g florsocker (2 dl) 270 g vetemjöl (4,5 dl) 180 g smör 55 g ägg (1st)
1 Mazarinmassa250
g mandelmassa, köpt eller hemgjord 100 g smör, rumstempererat 2 citroner, zest från 110 g ägg (2 st) 60 g äggula (3 st) 3 msk rostade svarta vallmofrön
1 Glasyr50
g mjölk (0,5 dl) 40 g smör 410 g florsocker (7 dl) 1 citron, juice frånMördeg
Blanda alla ingredienser i en bunke och nyp ihop med fingertopparna till en jämn deg. Det går även bra att blanda ihop degen i en matberedare. Plasta degen och låt vila i kylen 30 minuter. Kavla ut degen cirka 3 mm tjock och fodra formen (ca 24 cm i diameter). Tryck till försiktigt med fingrarna längs kanterna och skär av överbliven deg med en skalkniv. Stoppa in pajskalet i kylen medan du gör fyllningen. Mazarinmassa
Blanda mandelmassa med smöret till välblandat, blanda i ett ägg och sedan en äggula i taget tills du får en slät mazarinmassa. Raspa i citronzest och avsluta med att vända i vallmofröna, spara några till toppen av kakan. Fyll skalet och grädda i cirka 25 minuter på 170 grader varmluft tills den fått en gyllenbrun färg. Låt svalna av. Glasyr
Värm mjölk och smör i en kastrull tills smöret har smält. Tillsätt florsocker och citronsaft, vispa på låg värme ihop till en fyllig glasyr. Häll glasyren på den avsvalnade kakan och toppa med rostade vallmofrön. Låt glasyren stelna och hugg sedan in!
Servera den rostade sötpotatisen med den vitlöksstekta svampen och salladen. Ta ut den rostade sötpotatisen och smula över fetaost och grovhackad persilja
Servera den rostade sötpotatisen med den vitlöksstekta svampen och salladen. Ta ut den rostade sötpotatisen och smula över fetaost och grovhackad persilja
- rostade hasselnötter. Häll i en kastrull, vispa i crème fraiche och smaka av medcitronoch salt. Lägg på en plåt med vitlök, spansk peppar och rosmarin, ringla över olja
Lagade en ny förrätt till fredagsmyset igår, oj vad god den blev♥Halloumiosten tillsammans med chili, citron, rostade pinjenötter och balsamico blev en ljuvlig kombo
Koka upp mjölken och rör i vallmofrön, ställ att svalna. Lossa lite försiktigt runt kakformens kanter, stjälp upp och pensla den varma kakan medcitron- och sockerröran
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.