Mazarintårta med citron och rostade vallmofrön
www.koket.se
www.koket.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 90 g florsocker (2 dl)
  • 1270 g vetemjöl (4,5 dl)
  • 1180 g smör
  • 155 g ägg (1st)
  • 1250 g mandelmassa, köpt eller hemgjord
  • 1100 g smör, rumstempererat
  • 12 citroner, zest från
  • 1110 g ägg (2 st)
  • 160 g äggula (3 st)
  • 13 msk rostade svarta vallmofrön
  • 150 g mjölk (0,5 dl)
  • 140 g smör
  • 1410 g florsocker (7 dl)
  • 11 citron, juice från
  • 1 Mördeg90 g florsocker (2 dl) 270 g vetemjöl (4,5 dl) 180 g smör 55 g ägg (1st)
  • 1 Mazarinmassa250 g mandelmassa, köpt eller hemgjord 100 g smör, rumstempererat 2 citroner, zest från 110 g ägg (2 st) 60 g äggula (3 st) 3 msk rostade svarta vallmofrön
  • 1 Glasyr50 g mjölk (0,5 dl) 40 g smör 410 g florsocker (7 dl) 1 citron, juice frånMördeg
  • Blanda alla ingredienser i en bunke och nyp ihop med fingertopparna till en jämn deg. Det går även bra att blanda ihop degen i en matberedare. Plasta degen och låt vila i kylen 30 minuter. Kavla ut degen cirka 3 mm tjock och fodra formen (ca 24 cm i diameter). Tryck till försiktigt med fingrarna längs kanterna och skär av överbliven deg med en skalkniv. Stoppa in pajskalet i kylen medan du gör fyllningen. Mazarinmassa
  • Blanda mandelmassa med smöret till välblandat, blanda i ett ägg och sedan en äggula i taget tills du får en slät mazarinmassa. Raspa i citronzest och avsluta med att vända i vallmofröna, spara några till toppen av kakan. Fyll skalet och grädda i cirka 25 minuter på 170 grader varmluft tills den fått en gyllenbrun färg. Låt svalna av. Glasyr
  • Värm mjölk och smör i en kastrull tills smöret har smält. Tillsätt florsocker och citronsaft, vispa på låg värme ihop till en fyllig glasyr. Häll glasyren på den avsvalnade kakan och toppa med rostade vallmofrön. Låt glasyren stelna och hugg sedan in!

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.