Här är ett recept för vardagskvällar där tiden är knapp och man vill hinna annat än laga mat hemma, här lägger man potatis, bacon, lök och tomat på en plåt och ställer i ugnen sedan sköter sig matlagningen själv
Medanpotatisen blir klar i gräddblandningen steker du isterbanden. Skåra isterbanden i mitten och stek dom i smör, först med skinnsidan neråt och sedan på köttsidan
Lägg dem på en plåt med vitlöken, ringla olja över, krydda med salt, peppar och timjan. Skrubba betorna, dela dem om de är stora, lägg i en ugnsfast form med citronerna (halvera dom först)
Ugnstek potatis, rödbetoroch scharlottenlök ringla över olivolja och salta med flingsalt. Gör en god sallad med dessa ugnstekta grönsaker, mixad sallad, äpple, körsbärstomater, avokado och fetaost
Skölj dem därefter i riktigt kallt vatten och skala med en potatisskalare. Klyfta, blanda runt en klick smör, på med en nypa flingsalt och lägg undan till serveringen
Smaka av med honung, salt och peppar. FetaostkrämMosa fetaosten med en gaffel. Det är så enkelt att göra allt i ugnen men eftersom rödbetor färgar av sig så mycket använde jag tre olika formar, en till laxen, en till rödbetornaoch en till resten
En variant på en svensk klassiker där jag har såsen bredvid så att man själv kan bestämma mängden, potatisen bakar jag i ugnen med lite lök och isterbanden som ger potatisen lite härlig smak
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.