En krämig mild men smakrik risotto smaksatt av citronoch krondill som kan serveras rakt upp och ner dom en egen rätt eller som här i kombination med smörstekt makrill och rödbetor
Servera laxen med pressad potatis, riven pepparrot, citronklyftor att pressa över fisken och sugarsnaps som du sköljer av och snabbt fräser några minuter på hög värme i lite smör med salt och svartpeppar
Helt enkelt en minnesvärd smakupplevelse med mortlad timjan, vitlök, pressad citronoch en skvätt vittvin från Adelaide Hills i Barossa Valley, Australien
Krydda med salt och peppar. Lägg den delade potatisen med skalsidan ner i en smord ugnsfast form. Pressa i citronsaftenoch rör ner det rivna citronskaletoch finhackad persilja
Rör ner kapris, persilja ochcitronskal. Tillsätt rödbetorna och vänd runt. Tvätta och koka rödbetorna mjuka, ca 40 min. 1 msk kapris. finrivet skal av 1 citron
Här är ett recept för vardagskvällar där tiden är knapp och man vill hinna annat än laga mat hemma, här lägger man potatis, bacon, lök och tomat på en plåt och ställer i ugnen sedan sköter sig matlagningen själv
citrontimjan. Servera de bräserade betorna med en rejäl klick pesto och smetana. Dela ner betorna till centimetertjocka skivor och placera i ugnsfast form tillsammans med smör, vinäger, chili, lakrits, strimlad lök, tärnat äpple, salt och socker
Skåra isterbanden i mitten och stek dom i smör, först med skinnsidan neråt och sedan på köttsidan. Medan potatisen blir klar i gräddblandningen steker du isterbanden
En enkel smaksättning på rödbetorna är medcitron, vitpeppar och krondill ät dem sedan med lite smör och du har en fräsch förrätt eller ett gott tillbehör till en stekt fiskfilé
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.