Mycket krämigt ochgott. Smaka av såsen med salt och svartpeppar. Gick igenom lite bilder i kameran och hittade den här enkla rätten från i somras som jag slängde ihop efter en afton med ost och kex
Forma till två brödoch klipp tre snitt i varje. Smula jästen och lös upp den i vattnet. Sätt in bröden. Tillsätt honung, krossade linfrön, solrosfrön och kruskakli
Njut med ett gottbröd. Jag brukar baka bröd själv men det är gott att köpa bröd ibland. 3 dl rivna morötter 1 grönsaksbuljong5 dl vatten 2 dl grädde 1 dl cremefraiche Timjan Salt och peppar 2 msk tomatpuré Koka ihop 20 minuter mixa ihop med stavmixer. 1 dl cremefraiche Timjan Salt och peppar. 20 minuter mixa ihop med stavmixer
Tillsätt resten av degspadet, salt, honung och det mesta av mjölet. Lös jästen i lite av degspadet. Rulla ihop degplattan från långsidan och lägg bröden med skarven nedåt på en plåt täckt med bakplåtspapper
Rör i yoghurt, honung och ev. Stjälp upp limporna och låt svalna under bakduk. Klicka ner degen i en oljad och bröad ( med havregryn) avlångbrödform på ca 1,5 liter. Grädda i nedre delen av ugnen ca 45-60 min. det går åt två brödformar då receptet är för 2 limpor 4 dl havregryn (helst fiberberikade)
Klä två avlånga formar med bakplåtspapper och fördela smeten i formarna. Detta kommer jag göra igen, men inte på ett tag för nu har jag ju två stora limpor av detta nerskuret i bitar bara att ta upp hur många skivor man behöver
Häll avoch mosa ihop med syrad grädde och smör, salta. Dela med dig av inlägget. Passade på att röja lite ute, börjar lite smått och sen är det i full gång
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.