Rör i yoghurt, honung och ev. Stjälp upp limporna och låt svalna under bakduk. Sätt ugnen på 200 grader. Klicka ner degen i en oljad och bröad ( med havregryn) avlång brödform på ca 1,5 liter. det går åt två brödformar då receptet är för 2 limpor 4 dl havregryn (helst fiberberikade). 1 dl krossade linfrön
Lagom jobbigt att slänga ner allt i bunken ochsätta på maskinen =) Brödet blev super gott och uppskattades mycket av alla familjemedlemmar, så mycket att alla bröden åts upp på en dag
Häromdagen när jag satt och slösurfade hittade jag ett brödrecept som lät spännande. Jag håller med Lise till punkt och pricka, ett riktigt gott och saftigt brödoch så enkelt att baka då det bara är att röra ihop och inte behöver jäsa
Funkar lika bra till tex frukosten med smör eller färskost och toppat med något gott ochmättande pålägg som ägg, skinka, avokado, till mellanmål medmättande pålägg eller varför inte jordnötssmör och bananskivor, smulat över lunchsalladen för extra crunch, på ostbrickan eller som snacks istället för chips
Tillsätt salt, sirap, äggvita, "frömjöl" och frön, samt bovetemjölet tillsammans med husken. Arbeta degen på lågt varvtal, ochtillsätt Jyttemjölet lite i sänder till en smidig deg som släpper bunkens kanter
Det gäller med andra ord att hitta bra kombinationer av mat som är gott, nyttigt och snabblagat. I övrigt väljer jag alltid ett ekologisk alternativ om det finns både när det gäller livsmedel, hår- och hudvård samt rengöringsprodukter
Njut med ett gott bröd. Jag brukar baka bröd själv men det är gott att köpa bröd ibland. 3 dl rivna morötter 1 grönsaksbuljong5 dl vatten 2 dl grädde 1 dl cremefraiche Timjan Salt och peppar 2 msk tomatpuré Koka ihop 20 minuter mixa ihop med stavmixer. 1 dl cremefraiche Timjan Salt och peppar. 20 minuter mixa ihop med stavmixer
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.