Ibland när jag vaknar tidigt på helgen brukar jag baka något gott brödoch sedan överraska maken med lite nybakat till frukosten (jag sparar min ranson till kvällsmaten istället)
Låt brödet svalna och ta med det på en picknick där det skärs på plats - och om du har tur så är brödet fortfarande varmt i mitten - eller ät det på plats
Lägg brödskivorna på ett fat med lite kant så att de får plats utan att ligga för mycket omlott. Blanda färs, lök, sirap, soja, ägg och mjölkindränkt bröd, persilja och kryddor i en skål
Ett saftigt och mjukt brödfylltmed örter, ostoch grönsaker. Klä en brödformmed bakplåtspapper. Konsistensen på detta bröd är lite som en kaka, saftigt och mjukt
Hacka svampen grovt (med champinjoner. Stör över osten. Blanda i brödbitarna i köttfärsröran, rör om rejält och häll hela blandningen i den urgröpta limpan
Fylld portabello med bacon ochost. Några skivor ost (valfri). Några skivor ost (valfri)Ta en sked och rensa lite i svampen, fyll med bacon och kvibille jämt fördelat, toppa medostenoch kör i ugnen på 225 grader i 15 min. Ta ut formen och lägg över svampen på en tallrik, töm all vätska i ugnsformen och lägg tillbaka svampen kör ytterligare 15 min på 225 grader
Rulla ihop och lägg med skarven ned på en plåt med bakplåtspapper. Skär några snitt med en vass kniv. Tillsätt olja, salt, honung och det mesta av mjölet
Min man hade lagat fyllda parmesanpanerade schnitzlar medostoch skinka. Sedan blev det gymmet, jag hade med mig min minsta som tycker det är så kul att följa med mig dit, det är hon som är fotografen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.