Pensla de färdigjästa brödenmed ägg och strö på ost eller frö. Tillsätt matolja, sirap, salt och ägg. Blanda ner vetemjölet och arbeta samman till en smidig deg
Ibland när jag vaknar tidigt på helgen brukar jag baka något gottbrödoch sedan överraska maken med lite nybakat till frukosten (jag sparar min ranson till kvällsmaten istället)
Täck med bakplåtspapper efter halva tiden. Blanda i all rågsikt och ca hälften av vetemjölet. Blanda ihop alla mjölsorter och kross i del 1 och häll över det kokande vattnet
På så sätt jäser brödenmedan ugnen stiger i graderna. ½ dl ljus brödsirap. Nagga dem med en gaffel och smörj lite matfett mellan varje, för att de efter gräddningen ska gå lätt att sära på
Pensla med vatten och strö över bovetekross och flingsalt om man gillar detta. Blanda ut jästen i det ljumma vattnet så att den löser sig, tillsätt olja och salt, blanda
Låt brödet svalna på galler utan bakduk. Tryck ut degen och jämna till den med mjölad hand. Häll det fingervarma vattnet över och rör om så att jästen löser sig
Forma till två brödoch klipp tre snitt i varje. Sätt in bröden. Smula jästen och lös upp den i vattnet. Tillsätt honung, krossade linfrön, solrosfrön och kruskakli
Njut med ett gottbröd. Jag brukar baka bröd själv men det är gott att köpa bröd ibland. 3 dl rivna morötter 1 grönsaksbuljong5 dl vatten 2 dl grädde 1 dl cremefraiche Timjan Salt och peppar 2 msk tomatpuré Koka ihop 20 minuter mixa ihop med stavmixer. 1 dl cremefraiche Timjan Salt och peppar. 20 minuter mixa ihop med stavmixer
Rör i yoghurt, honung och ev. Stjälp upp limporna och låt svalna under bakduk. Klicka ner degen i en oljad och bröad ( med havregryn) avlång brödform på ca 1,5 liter. det går åt två brödformar då receptet är för 2 limpor 4 dl havregryn (helst fiberberikade)
Strö över mjöl och snitta brödet. Lös upp jästen med lite av degspadet och tillsätt resten samt salt. Fördela den hackade basilikan, hackade oliveroch kryddorna
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.