Smula jästen i en bunke och vispa ut den med vatten, olivolja, honung och flingsalt. Sätt fingrarna i degen så det formas en massa hål, ringla över rikligt med olivolja och strö över flingsalt
Rör i yoghurt, honung och ev. Stjälp upp limporna och låt svalna under bakduk. Klicka ner degen i en oljad och bröad ( med havregryn) avlång brödform på ca 1,5 liter. det går åt två brödformar då receptet är för 2 limpor 4 dl havregryn (helst fiberberikade)
och hur glad blir man inte när man kommer på att det faktiskt är nyttigt också. Testade att baka detta receptet på ett nyttigtbröd som jag hittade när jag sökte runt på lite olika recept i morse
Jag älskar bröd, både mjukt och hårt bröd. GI-knäckebröd. Funkar lika bra till tex frukosten med smör eller färskost och toppat med något gottoch mättande pålägg som ägg, skinka, avokado, till mellanmål med mättande pålägg eller varför inte jordnötssmör och bananskivor, smulat över lunchsalladen för extra crunch, på ostbrickan eller som snacks istället för chips
Dessutom känns det väl inte sådär alldeles supernyttigt. Är det fler än jag som köpt glutenfritt, hårt bröd, och som hittat nästan bara trasiga bitar när paketet öppnats
Det gäller med andra ord att hitta bra kombinationer av mat som är gott, nyttigtoch snabblagat. Det spelar med andra ord ingen roll om något är fantastiskt nyttigt om jag inte tycker att det smakar gott
Njut med ett gottbröd. Jag brukar baka bröd själv men det är gott att köpa bröd ibland. 3 dl rivna morötter 1 grönsaksbuljong5 dl vatten 2 dl grädde 1 dl cremefraiche Timjan Salt och peppar 2 msk tomatpuré Koka ihop 20 minuter mixa ihop med stavmixer. 1 dl cremefraiche Timjan Salt och peppar
Vill man äta ofta är det bäst att man väljer nyttigtochgott snacks. Knaprigt, salt ochgott. Jag älskar chips/ostbågar, popcorn, nötter och salta pinnar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.