Pensla med vatten eller yoghurt, och strö över linfrön, pumpafrön eller något annat strössel. Bullarna passar bra både till frukost, eller till lunch och picknic med lite extra matigt pålägg
Smula degen och lös upp den med lite ljummet vatten. Fyll på med resterande vätska. Jag har hört att det ska vara svårt att få till smaken och konsistensen i glutenfritt bröd men det måste vara en gammal skröna
För att laga Glutenfria solros och linfrömuffins (i bakmaskin)Jag har gjort dessa i min bakmaskin med hjälp av degprogrammet som finns där, men man skulle lika gärna kunna göra det utan hjälp av bakmaskinen, och man kan säkert göra ett helt bröd av det också
Ofta använder jag recept från Nillas kitchen och ibland gör jag om dem så att det passar mig bättre. Följande har jag testat tidigare enligt recept och den här gången blev det en variant på det
Den här morotslimpan är en jättegod och lättbakat limpa som jag gärna bakar fler gånger. Degen bakas ut direkt och läggs i smorda formar för att sedan stå i kylen och jäsa över natten
Igår provade jag att göra det kalljästa brödet i en grövre variant med dinkel ochlinfrön. Forma till små frallor eller klicka ut degen direkt på en plåt med bakplåtspapper
Det här brödet bakas på ägg, mandelmjöl, zucchini och är kryddat med kummin. Knäck alla ägg och lägg dem i en egen skål , vispa dem hårt så att det blir skummigt
Lös upp jästen i det kalla vattnet och tillsätt därefter salt, havrekli och havregryn. Blanda sist ner vetemjöl och arbeta degen väl, eller tills den släpper degbunkens kanter
Blanda väl och tillsätt mjölet i omgångar tillsammans med det rumsvarma smöret i bitar. Doften av nybakat bröd är härligt, för att inte tala om en nybakad tekaka med en god ost på
MatbrödVegan Sesam- och linfröbröd. Vi jäste våra bröd i jäskorgar (därav det fina randiga mönstret som syns på vår limpa) och hoppade över steget med att skära ett rutmönster
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.