Grova surdegsbullar GI-vänliga, fiberrika, saftigaINGREDIENSERRågsurdeg Ett grovt rivet äpple. Läs igenom receptet innan bakning| INGREDIENSERRågsurdeg Ett grovt rivet äpple
Resultatet blev ett härligt saftigt bröd med god smak av rågochhavre. Täck över bröden med en bunke eller stor kastrull eller liknande och låt jäsa i kylen över natten
Sedan ströddes linfrö över och trycktes fast med hjälp av några drag med kruskaveln. När ugnen var varm delades degen i tre delar som kavlades ut på väl mjölat bord till avlånga kakor med vanlig kavel
Denna gång bakade jag på dinkelmjöl ochrågmjöl, men går säkert att expirementera med olika mjöl. Tillsammans med falafel, tomat, sallad ochmedium hot tacosås blev det perfekt
Brytbröd medhavreochråg. Tillsätt salt, olja, linfrön, havregryn, rågsiktoch vetemjöl. Passade på att sätta ännu en deg igår när jag ändå var igång och bakade
Men vi kör på havregryn i denna familjen. Havregrynen mal jag i blender till mjöl. 5 dl havregryn (som mals). Låt jäsa i en timme och grädda i 225 grader i 20 minuter. 5 dl havregryn
Detta bröd bör inte köras med timerfunktion utan startas omgående. Sätt bakmaskinen på program grovt bröd med vikt ca 700 g. 2 dl grovt rågmjöl (100 g)
Tryck ut runda kakor med en rund form tex en skål eller glas. Igår blev det bak här hemma, jag gjorde havreoch quinoabröd som blev riktigt goda och fluffiga
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.