Jag har spenderat ett antal timmar i köket i helgen för att försöka hinna göra klart vetebrödet och de flesta småkakorna inför kafferepsfinalen som är nästa söndag
Vår middag igår blev superdupergoda hamburgare som vi åt med nybakade hamburgerbröd. Jag kan verkligen rekommendera att baka egna hamburgerbröd, det blir en helt annan upplevelse att äta hamburgare då
) kan det vara gott med lite nybakat bröd till frukost. I mitt standardrecept finns det anvisningar för att smaksätta med både anis och fänkål men nu finns det även en liten påse med färdiga ”brödkryddor” som du kan använda
Det här brödet är så gott. 1 tsk brödkryddor (kan uteslutas). Glutenfritt bröd jäser upp ca 30-50 %, inte till dubbel storlek som vetebröd. 1 tsk brödkryddor (kan uteslutas)
Jag har sagt det förrut och jag säger det igen - nybakade frallor till frukost ÄR gott. ) De här är även en favorit hos många av er läsare har jag förstått
Även det enklaste brödet kan smaka så otroligt gott – särskilt när det kommer ut direkt från ugnen. Grädda mitt i ugnen ungefär 8 minuter tills bröden fått fin färg
Detta brödet är inget för dem som inte gillar frön eller hela korn i sina bröd. Men jag tror att barn som får bröd med hela korn har lättare för att acceptera det när de blir äldre, även om de har en period med frö-vägran
Brödet ska låta ihåligt när man knackar på det. Rulla dessa till släta bröd som läggs på en olivoljesmord plåt för att jäsa i 50 minuter. Grädda bröden mitt i ugnen i 5 minuter
Forma runda bröd med skeden och platta till lite så att de blir jämnare gräddade. Klicka ut degen på bakplåtspapper ca 1 dl/bröd, använd ett dl-mått och en mjölad matsked
Låt svalna på ett galler innan brödet serveras. Brödet går utmärkt att frysa in. Låt brödet vila medans ugnen värms upp till 250°C. 4 sädesslag lantbrödsmjöl)