Bröd

Bröd

  • 25 Recept
Mat o fikabröd
Lyxbullar med vaniljkräm

Lyxbullar med vaniljkräm

Jag har spenderat ett antal timmar i köket i helgen för att försöka hinna göra klart vetebrödet och de flesta småkakorna inför kafferepsfinalen som är nästa söndag
Hemgjorda hamburgare och hembakat hamburgerbröd

Hemgjorda hamburgare och hembakat hamburgerbröd

Vår middag igår blev superdupergoda hamburgare som vi åt med nybakade hamburgerbröd. Jag kan verkligen rekommendera att baka egna hamburgerbröd, det blir en helt annan upplevelse att äta hamburgare då
Ciabatta (glutenfri)

Ciabatta (glutenfri)

Klicka ut smeten i tre högar och forma dom med mjölade händer till smått avlånga ciabattabröd (jag gillar höga bröd, så jag har dom väldigt höga)
Oliv & Tomatbröd med timjan

Oliv & Tomatbröd med timjan

Idag har det bakats både vetemjöls och grahamsmjöls frallor och till sist Oliv & Tomatbröd. Ingredienser
Stompa – smakrikt bröd i stekpannan!

Stompa – smakrikt bröd i stekpannan!

) kan det vara gott med lite nybakat bröd till frukost. I mitt standardrecept finns det anvisningar för att smaksätta med både anis och fänkål men nu finns det även en liten påse med färdiga ”brödkryddor” som du kan använda

Scones som småbröd

Enklaste scones man kan göra är antagligen de som görs som portionsbröd i formar, eller i muffinsplåt
Saftigt bröd med rågmjöl och linfrön

Saftigt bröd med rågmjöl och linfrön

Ett saftigt bröd fyllt med linfrön, solroskärnor, grovt rågmjöl och vetekli. De ska skållas först, vilket ger ett otroligt saftigt och gott bröd
Finfina polarkakor – barnens favorit!

Finfina polarkakor – barnens favorit!

I förra veckan hade jag barnen hemma en dag och eftersom att frukostbrödet var slut så fick vi hitta på ett snabbakat men jättegott bröd – polarkakor
Snabba frallor

Snabba frallor

Jag har sagt det förrut och jag säger det igen - nybakade frallor till frukost ÄR gott. ) De här är även en favorit hos många av er läsare har jag förstått
Smarriga Tekakor

Smarriga Tekakor

Även det enklaste brödet kan smaka så otroligt gott – särskilt när det kommer ut direkt från ugnen. Grädda mitt i ugnen ungefär 8 minuter tills bröden fått fin färg
Kvargbröd

Kvargbröd

Jag började min dag med att baka Kvargbröd till frukost. Nästa gång ska jag testa rosta brödet så det blir lite krispigare också
Grovskållat matbröd

Grovskållat matbröd

Baka ut till två stora bröd eller ca 25 små bröd. Stora bröd 200 grader ca 25 minuter, och små bröd 225 grader ca 10 minter
Grovt matbröd med hela korn

Grovt matbröd med hela korn

Detta brödet är inget för dem som inte gillar frön eller hela korn i sina bröd. Men jag tror att barn som får bröd med hela korn har lättare för att acceptera det när de blir äldre, även om de har en period med frö-vägran
Nötigt matbröd på grahamsmjöl

Nötigt matbröd på grahamsmjöl

Tittar in här en kortis denna onsdagskväll för att tipsa om ett riktigt gott och enkelt matbröd jag har testat
Matbröd

Matbröd

Pensla det nybakta brödet med kallt vatten för att inte kanterna ska bli hårda. Dela brödet i ca fyra delar
Matbröd med smak av Italien

Matbröd med smak av Italien

Brödet ska låta ihåligt när man knackar på det. Rulla dessa till släta bröd som läggs på en olivoljesmord plåt för att jäsa i 50 minuter. Grädda bröden mitt i ugnen i 5 minuter
Matbröd med solros- och linfrön

Matbröd med solros- och linfrön

Få dofter klår doften av nybakat bröd. Perfekt till soppa en lite småmulen dag som denna. Matbröd med solros- och linfrön
Glutenfria matbröd!

Glutenfria matbröd!

Här är även receptet på mitt bröd som jag lagade igår, ett riktigt bra bröd som man kan utveckla med goda smaker
Grovt matbröd

Grovt matbröd

Forma runda bröd med skeden och platta till lite så att de blir jämnare gräddade. Klicka ut degen på bakplåtspapper ca 1 dl/bröd, använd ett dl-mått och en mjölad matsked
Matbröd med havregryn (manitoba)

Matbröd med havregryn (manitoba)

Låt svalna på ett galler innan brödet serveras. Brödet går utmärkt att frysa in. Låt brödet vila medans ugnen värms upp till 250°C. 4 sädesslag lantbrödsmjöl)
Smarrigt matbröd

Smarrigt matbröd

forma till limpor och lägg på en klädd plåt eller använd brödformar. Grädda bröden längst ner i ugnen på 200 grader i ca 30 minuter