Tillsätt riven morot, honung, salt och olja. riven morot. Låt svalna och njut av nybakat bröd. Igår kväll rörde jag ihop degen på några minuter sen formade jag dem till baguetter idag och gräddade
Det här brödet bakas på ägg, mandelmjöl, zucchini och är kryddat med kummin. Knäck alla ägg och lägg dem i en egen skål , vispa dem hårt så att det blir skummigt
Vispa äggen lätt och rör ner morotsröran. De har rotfrukter och bönor i sitt nya bröd, men har inte än vågat hoppa på den glutenfria brödtrend som sprids över världen
plåtbröd med morotochsolros. Då brödet jäst färdigt penslar du det eventuellt med något, jag valde filmjölk, och strör därefter förslagsvis över lite solrosfrön, mjöl eller varför inte några pumpakärnor
Saftigt och kryddigt som får fin färg av moroten. Jag tycker att brödet blir fint om man behåller degen ganska blöt/kletig, så ta det försiktigt och känn av konsistensen eftersom du blandar ner mjölet
Bergdalalimpa är mitt nya favoritbrödoch är mycket uppskattat av mina vänner. Det har en bra balans mellan syra (från surdeg) och sötma (från sirap och lingonsylt)
Morot gör brödet väldigt saftigt, ochsolrosfrönoch havregryn i. Morotsbröd. Då brödet jäst färdigt penslar du det eventuellt med något, (ägg ger en vackert glansig yta, olja ger lite krispighet, yoghurt en mjuk och lite syrligare skorpa, osv) och strör förslagsvis över lite solrosfrön, mjöl eller varför inte några pumpakärnor
Häromdagen när jag satt och slösurfade hittade jag ett brödrecept som lät spännande. Det innehåller inget mjöl och kan göras glutenfritt om man väljer glutenfria havregryn
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.