Vill man kan man ha lite solroskärnor eller liknande uppe på som jag gjorde. Tog ut det ur ugnen för en stund sedan och smakade på det precis, seriöst det var bland det godaste brödet jag ätit
Brödet ska ha en lätt krispig yta och låta stumt när du knackar lite lätt på det. Apropåfavoritbröd. Tätt efter lingon – ochzucchinibrödet kommer detta som mest bakade bröd av er läsare
Det här brödet bakas på ägg, mandelmjöl, zucchini och är kryddat med kummin. Kumminen ger en härlig smak av rustikt brödoch blommar verkligen ut i sin smak tillsammans med ett salt smör och en fet ost
Laxrulle på low carb bröd med pepparrot och cream cheese-fyllning. Det har hänt att jag stått där med en chokladbit i handen, gått in på Facebook och kollat på en av mina inspirations-källor Andreia Brazier (så snygg fysik
Njut med ett gottbröd. Jag brukar baka bröd själv men det är gott att köpa bröd ibland. 3 dl rivna morötter 1 grönsaksbuljong5 dl vatten 2 dl grädde 1 dl cremefraiche Timjan Salt och peppar 2 msk tomatpuré Koka ihop 20 minuter mixa ihop med stavmixer. - Läs hela inlägget här 3 dl rivna morötter. 1 dl cremefraiche Timjan Salt och peppar
Rör i yoghurt, honung och ev. Stjälp upp limporna och låt svalna under bakduk. Sätt ugnen på 200 grader. Klicka ner degen i en oljad och bröad ( med havregryn) avlång brödformpå ca 1,5 liter. Grädda i nedre delen av ugnen ca 45-60 min. det går åt två brödformar då receptet är för 2 limpor 4 dl havregryn (helst fiberberikade). 1 dl solrosfrön. 1 dl krossade linfrön
Detta kommer jag göra igen, men inte på ett tag för nu har jag ju två stora limpor av detta nerskuret i bitar bara att ta upp hur många skivor man behöver
Det är ett underbart gott, mjukt och saftigt bröd som går utmärkt att rosta. Och så tänker jag "imorgon ska jag köpa/hitta på något", och så står man där dagen efter och hittar inget vettigt i kylen den dagen heller
Här är recept på Zucchini bröd. alltid massa ursäkter på varför jag inte hinner köpa det. Ett väldigt gott, saftigt och nyttigt bröd bakade jag förra helgen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.