Fyllning till själva baskakan(äppelkakan). Vänd till sist ner mjölet med en slickepott. Kakan kan serveras med allt, grädde, yoghurt glass, keso endast du bestämmer vad som är sommar för dig
2 schalottenlökar, finhackade 4 champinjoner, skurna i mindre bitar 2 msk smör, till stekning 2 dl torrt vitt vin vitvinsvinäger, några droppar 2-3 kvistar färsk timjan 2,5 dl fiskfond (ej koncentrerad) 5 dl vispgrädde citronsaft, några droppar cayennepeppar 2 msk smör, att vispa i på slutet salt
Rör kraftigt med en träslev eller använd elvisp. Strö över hackad mandel, kokos samt pärlsocker. Sikta ner mjöl tillsammans med bakpulver och vaniljsocker i smeten
Markus Aujalay. Krydda med salt och peppar efter smak. Smaka av ytterligare en gång med salt och peppar. Servera chilin med grönsaker, koriander och tortillabröd
Äppelkakamedmandel och kanel. Avsluta med att röra ner vetemjölet. mandelmjöl. Dagens recept är hämtat från Markus höst- och vintermat av Markus Aujalay
Häll smeten i smord och bröad form, med avtagbar kant. Strö över den rivna mandelmassan. Skala och hacka äpplena grovt, blanda med socker och kanel, fördela äppelbitarna över kakan
Pricka degen med en gaffel för att hindra bottnen att blåsa upp. Strö på mandel. Vispa ihop gulor med créme fraiche, resten av sockret samt vätskan från äpplena till en smet
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.